maanantai 8. helmikuuta 2016

Pinaattiblinit & avokado-tuorejuustotahna



Blinit ovat herkkuruokaa, jotka kuuluvat ydintalveen samalla tavalla kuin laskiaispulla – jotkut lisäävät listalle myös kansallisrunoilijan tortun tai madekeiton, mutta minä skippaan ne molemmat.

Rakastan perinteisiä blinejä, mutta nyt halusin taikinaan jotain uutta jujua. Lainasin blineihin väriä toisista suosikeistani, pinaattiletuista, eikä pienet blinit ole olleet ehkä koskaan näin herkullisia. Lisää vihreää lusikoin pikkublinien päälle suorastaan keväisen värisen avokado-tuorejuustotahnan muodossa. Ehkä vihreä villitys on nurkan takana kurkkivan kevään kaipuuta. Valo on lisääntynyt valtavasti, ja sen sävy on muuttunut heleäksi. Talven tummansininen sävy tavataan seuraavan kerran ensi syksynä. Aavistuksen kevättä aistin jo viime viikolla Helsingissä sekä tuoksuissa että tunnelmassa. Nauroin ääneen vettä tippuville räystäille ja lauluaan talven jälkeen aloitteleville linnuille. Pian upotan kädet multaan ja kylvän ensimmäiset siemenet, kevään pienet mutta takuuvarmat ensimerkit. Meillä muita merkkejä ei vielä näy.


Avokado-juustotahnassa on raikas hentoinen potku, sillä käytin siihen Wasabi Twist -tuorejuustoa, joka on saapunut kauppoihin ihan vastikään. En sekoittanut täytteitä tahnaan valmiiksi, jotta jokainen saa kruunata blininsä haluamallaan tavalla. Minuutissa valmiin tahnan seuraksi sopivat tillillä ja sitruunamehulla terästetyt katkaravut, kylmäsavuporosiivu tai vaikka lohi. Blinien lisäksi avokado-tuorejuustotahna sopii myös leivän päälle tai esimerkiksi sushisalaattiin tai vietnamilaisen kevätrullasalaatin kastikkeeksi.







 

 

Resepti

 

 

 

Pinaattiblinit ja avokado-juustotahna
kuudelle


blinit (noin 30 pientä bliniä)
3 dl maitoa
1 dl paksua kreikkalaista jogurttia
10 g hiivaa
150 g pinaattia (pakaste)
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 kananmuna
noin 1 tl suolaa
voita paistamiseen


avokado-juustotahna
1 kypsä avokado
noin 1 rkl sitruunamehua
(ripaus suolaa)


lisäksi esimerkiksi
katkarapuja & tilliä (+ sitruunamehua)
kylmäsavuporoa
kylmäsavulohta
merilevämätiä


Sulata pinaatti ja valuta siitä valtaosa nesteestä pois. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja hiiva maidon sekaan. Lisää jauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Lisää taikinaan kananmuna ja suola, vatkaa tasaiseksi.

Taikinan tekeytyessä valmista avokado-tuorejuustotahna soseuttamalla kaikki ainekset sekaisein sauvasekoittimella. Laitan odottamaan jääkaappiin.

Sulata katkaravut ja purista niistä vesi pois. Sekoita rapuihin hienoksi hakattua tilliä maun mukaan sekä halutessasi hieman sitruunamehua. 

Laita tarjolle myös kylmäsavuporoleikkelettä ja/tai siivutettua kylmäsavulohta. Myös merilevämäti sopii blineihin loistavasti. Nosta myös avokado-tuorejuustotahna pöytään.

Paista blinit voissa (tai kirkastetussa voissa) lettupannulla. Tarjoa blinit vastapaistettuina.

_____



Tämä postaus on osa Suomen Blogimedian ja Crème Bonjourin yhteistyökampanjaa. Minä, Suolaa ja hunajaa -blogin Jonna ja Jotain maukasta -blogin Mari kehitämme uutuusmauista reseptejä pitkin vuotta – seuraavat maut pidän vielä visusti salassa. Nyt lanseeratuista mauista voit lukea lisää kampanjasivustolta. Tutustu myös Marin voileipäkakkuun.




6 kommenttia :

  1. Wasabituorejuusto on aivan ihanaa. Just tein sitä viime viikolla perinteisellä wasabia lisätätään tuorejuustoon-menetelmällä, kun en tiennyt, että valmistakin löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä tavalla minäkin olen joskus tehnyt. Tämä on uutuusmaku, tullut kauppoihin tämän vuoden puolella. Napakka ja hyvä wasabin maku.

      Poista
  2. Kerrassaan ihastuttavaa :) Juuri viikonloppuna mietittiin mieheni kanssa, että mihin tuota wasabi tuorejuustoa laittaisi! No tähän! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni!
      Kombo toimi kyllä mainiosti.

      Poista
  3. Nyt oli pakko nousta ensimmäisen annoksen jälkeen pöydästä ja tykätä tästä! Pääkokki (lue taikinan tekijä) rakastaa pinaattia ja paistajakin pitää siitä melkein yhtä paljon! Pinaatti innoittikin näin blinisesongilla kokeilemaan tätä reseptiä. Huikea yhdistelmä pinaattiblinejä, kylmäsavulohta ja WASBIAVOGADO-tahnaa lisukkeena hyvää kuivaa hapokasta kuohuviiniä! Kyllä tykkään! Menee ehdottomasti pysyvästi omaan reseptikirjaan! Kiitos ihanasta reseptistä Hannele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, Erja!
      Kiitos, kun kommentoit. Ja ihanaa, että tykkäsit! Jeeee :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails