keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Vaniljainen hedelmäsalaatti


Parasta helmikuussa: ikkunoista tulviva, kevättä enteilevä valo ja valtava lautasellinen hedelmäsalaattia.

Klassinen, kauden hedelmistä koottava salaatti on täydellistä aamu-, väli- ja iltapalalla tai jälkiruokana. Vadillinen hedelmälohkoja sopii myös juhlapöytään, etenkin kun hedelmien sekaan rouhii hieman vaniljaa – ja viimeistelee hedelmät lorauksella puolimakeaa kuohuviiniä.



Resepti

 

 

 

Vaniljainen hedelmäsalaatti
4–6 annosta 


2 appelsiinia tai veriappelsiinia
2 päärynää
3 kiiviä
1 mango
2 passionhedelmää
tuoreita mintunlehtiä
hieman vaniljaa (myllystä tai noin 1/4 vaniljatangon siemenet)
(kuohuviiniä tai limetin mehua)


Kuori ja lohko appelsiinit, päärynät, kiivit ja mango. Puolita passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Sekoita kulhossa hedelmälohkot. Rouhi päälle vaniljaa ja viimeistele lorauksella kuohuviiniä tai limetin mehua.

_____



7 kommenttia :

  1. Ihan parasta! Vanilja, saati sitten kuohari saa salaatin varmaan ihan levitoimaan kevätauringossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmäsalaatti sesongin hedelmistä on niin ihanaa! Oon syöny sitä kilokaupalla viime viikkoina.

      Poista
  2. Niin herkullisen näköinen salaatti! olen aivan villinä sitruksiin ja kiiveihin tällä hetkellä, täytyykin mehun sijaan tehdä välillä hedelmäsalaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen!
      Samaa villiyttä havaittavissa täällä suunnalla :)

      Poista
  3. Mun on pitkään jo tehnyt mieli hedelmäsalaattia - ehkä se on selvä kevään merkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on JUST sitä! Kohtahan on jo maaliskuu, ensimmäinen virallinen kevätkuukausi :)

      Poista
  4. Tätä on pakko päästä kokeilemaan. En kamalasti hedelmäsalaatteja syö, mutta nyt kuulostaa niin houkuttelevalta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails