keskiviikko 18. toukokuuta 2016

BBQ-kastike possulle (+5 muuta grillauskastiketta)


Kesä ja grillaus on voittamaton parivaljakko – ja loistava kastike kruunaa makuelämyksen.

Aiemmin hyviksi todettujen BBQ-kastikkeiden rinnalle loin vähemmän makean kastikkeen, joka toimi loistavasti kuivamausteseoksella eli rubilla maustettujen possun ribsien kastikkeena sekä grillatessa että pöydässä. Kokosin alle grillauskesää helpottamaan blogista löytyvät kuivamausteseosten ja BBQ-kastikkeiden ohjeet. Grillit kuumiksi!


Näillä pääsee kesän grillauksissa pitkälle:
Sekä rub I että rub II sopii neljän ensimmäisen kastikkeet sekä alla olevan kastikkeen kanssa.






Resepti




BBQ-kastike possulle
 

1 rkl öljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl cayennepippuria
1/2 dl punaviinietikkaa (tai sherryetikkaa)
400 g (1 prk) tomaattimurskaa
2 dl vahvaa kahvia
3/4 dl ruokosokeria 
noin 1 tl suolaa
 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppuja muutama minuutti. 

Lisää mausteet ja punaviinietikka. Kiehauta. Lisää myös tomaattimurska, kahvi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen vähintään tunti välillä sekoittaen. Lisää suola. Ja anna hautua vielä puolisen tuntia.

Käytä grillauskastikkeena tai pöytämausteena. Kastike sopii erityisen hyvin possulle hieman makean kuivamausteseoksen parina (kaksi sopivaa linkitetty ylle).

_____

Reseptiin hain inspiraatiota Onko nälkä? -blogin arkistosta, josta löytyy huikea viiden kastikkeen kimara.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails