perjantai 10. kesäkuuta 2016

Mehujäät nektariinijääteestä


Nektariinijäätee on raikasta ja hedelmäistä, täydellistä valoisina kesäiltoina nautittavaksi. Jäätee on ihanaa juomanakin, mutta astetta hehkuvammaksi se tulee mehujäänä.

Kun jääteen jäädyttää, kannattaa se makeuttaa hieman juomaa tuhdimmin, sillä pakastin syö osan makeudesta. Luulen, että meidän pakastin syö myös osan esimerkiksi sinne laitetuista jäätelöistä, sillä purkit ovat liki aina tyhjiä.




Resepti




Mehujäät nektariinijääteestä

noin 8 kpl

5 dl mustaa teetä tai earl grey -teetä 
noin 1 dl sokerisiirappia (ohje alla)
2 nektariinia
(hieman sitruunamehua)

sokerisiirappi (1 1/2 dl)
1 dl sokeria
1 dl vettä


Hauduta tee vahvaksi ja jäähdytä. Keitä sokerisiirappi ja jäähdytä. Sekä teen että siirapin voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin.

Soseuta 2 nektariinin hedelmäliha. Paseeraa tarvittaessa, jotta saat kuoret pois. Sekoita huolellisesti tee ja nektariinipyre. Makeuta sokerisiirapilla ja mausta halutessasi sitruunamehulla.

Juo tai jäädytä muoteissa mehujäiksi. Jos jääteetä jää yli, tee lopusta jääpaloja.

_____




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails