torstai 2. kesäkuuta 2016

Raparperi float

Raparperi Float – Rhubarb Float | Kokit ja Potit -ruokablogi


Raparperi float on kahden kesäisen herkun kimppa: samaan lasiin laitetaan vaniljajäätelöä ja itse tehtyä raparperilimpparia.

Helpommillaan float on jäätelöpallon päälle kaadettua suosikkilimpparia, esimerkiksi spriteä tai cokista. Raparperi-jäätelöjuomassa osasia on kolme: raparperisiirappi, vaniljajäätelö ja kivennäisvesi. Siirapilla on helppo säätää juoman makeutta. Lisää raikkautta kaipaava tirskauttaa sekaan vielä hieman sitruunan tai limetin mehua. Kesäisempää juomaa – tai jälkkäriä – saa hakea.

Kun raparperisiirappia on jääkaappissa valmiina, kuten raparperin sesonkiaikaan meillä aina on, saa raparperi floatin kasaan alle minuutissa. Se on siis hyvä vierasvara, joka maistuu sekä aikuisille että lapsille.


Raparperi-jäätelö float – Rhubarb Ice Cream Float | Kokit ja Potit -ruokablogi




Resepti

 

 

 

Raparperi float

vaniljajäätelöä
kivennäisvettä
(mintunlehtiä koristeeksi)


Keitä raparperisiirappi valmiiksi hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä. Laita lasiin pieni pallo vaniljajäätelöä. Kaada lasiin muutama sentti raparperisiirappia ja täytä lasi kivennäisvedellä. Koristele halutessasi mintunlehdillä.

_____



4 kommenttia :

  1. En välitä, vaikka helle ei jatkuisikaan, tätä on saatava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa vähän siltä, että siirappi porisee jo kattilassa :)

      Poista
  2. Nam,kuulostaa ihanalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olikin. Käytin Jymyn vaniljaa, joka on tuhdin vaniljainen ja täyteläinen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails