maanantai 13. kesäkuuta 2016

Sushiburrito – vihreästi vege




Sushiburrito on yksi tämän vuoden muotiruoista. Se yhdistää kaksi suosikkiruokaa. Se on sushi, joka on burriton vaatteissa – muuta burritomaista kuin nimi ja muoto ei ruoassa olekaan.

Viime viikkoina olemme syöneet salaatilla täytettyjä sushiburritoja useammin kuin mitään muuta ruokaa. Joka kerta ne ovat olleet yhtä raikkaita ja niin hyviä, että "näitä voi kyllä syödä huomennakin". Olen tehnyt burritoja tupla- tai triplasatsin ja säilyttänyt jääkaapissa voipaperikääreessään tai kelmun alla. Aika jees on tulla pihalta ja syödä valmis välipala tai lounas jääkaapista.



Täytteenä sushiburritossa on ollut millon mitäkin vihreää, mutta runkona on joka kerta ollut maustettu riisi sekä rapea – ja rapeana säilyvä – Cosmopolitan-salaatti. Sushiburritoihin voi laittaa salaattiainesten lisäksi esimerkiksi lohta, kanaa tai vaikka katkarapuja. Lehtipersiljan voi vaihtaa halutessaan korianteriin. Joskus ruokaan tuodaan kierrettä burriton kotikonnuilta, mutta minä pidän enemmän selkeistä, susheihin muutoinkin sopivista mauista.

Makea ja poikkeuksellisen rapea Cosmopolitan-salaatti on roomansalaatin ja jäävuorisalaatin risteytys, jota meidän kasvukaudella saadaan kotimaisena tuotantona. Loppusyksystä kevääseen salaattia tuodaan Ruotsista ja Espanjasta. Salaatti on monella tapaa myös kestävä: sitä voi grillata, kääriä tacoksi, rullata, täyttää venemäisesti tai käyttää minkä tahansa salaatin pohjana. Salaatti kestää myös kastikkeen tai märkien salaattiainesten iskun menettämättä rapeuttaan, joten vaikka caesarsalaattiin se on loistava valinta.




Resepti




Sushiburrito vegenä

kahdelle 


riisi
1 dl sushiriisiä
1 1/4 dl vettä
1/4 dl riisietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

täyte
cosmopolitan-salaattia
1 avokado
lehtipersiljaa
kurkkua 

kastike
3 rkl majoneesia
1 tl chilikastiketta (esim. Sriracha)

lisäksi
2 arkkia kuivattua merilevää


Huuhtele riisi kylmän, juoksevan veden alla. Kaada riisi ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä riisiä pienellä lämmöllä  noin 10 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua vielä noin kymmenen minuuttia. 

Tee mausteliemi sekoittamalla riisietikkaan sokeri ja suola. Kuumenna tarvittaessa hieman, jotta sokeri ja suola sulavat etikaan. Sekoita mausteliemi hieman jäähtyneen riisin joukkoon.

Sekoita majoneesiin chilikastike. 

Levitä riisi kahdelle merileväarkille. Jätä yläreunaan noin kahden sentin reuna, johon et laita riisiä. Laita riisin päälle reilusti salaattia, kuorittua ja viipaloitua avokadoa sekä kurkkua. Pursota tai levitä lusikalla kastiketta salaatin päälle.

Kääri burrito tiiville rullalle. Syö heti tai laita jääkaappiin kelmun alle tai voipaperikääröön. Syö viimeistään seuraavana päivänä.

_____







2 kommenttia :

  1. Onpas herkullisen näköisiä!
    Sushiburriton väliin sopii varmasti tosi hyvin rapsakka salaatti :) Cosmopolitan-salaatti sopii kyllä vähän joka väliin muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Burrito todella kaipaa jotain rapeaa ja Cosmopolitan on tähän just hyvä. Se on minun(kin) uusi suosikkisalaatti ja kiva, että sitä saa kesällä kotimaisena :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails