sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mausteinen tomaattihillo uunissa


Yhteistyössä Suomen Sokeri


Tiesitkö, että tomaattihillon teko on näin helppoa: kaikki ainekset uuniin, tunnin tirsat sohvalla ja hillon purkitus. Ei helpoista asioista kannata tämän vaikeampia tehdä.

Aiemmin olen tehnyt uunissa omenahilloa – resepti nousee joka syksy suosituimpien reseptien joukkoon. Kohta omppuaika taas tulee! Uuniomenahillo on aivan yhtä helppo ja ihana kuin tämä uunissa tehty mausteinen tomaattihillokin. Myös mansikkahillon teen nykyisin tällä laiskan emännän menetelmällä.

Tomaattihillon voi maustaa chilillä myös uunista ottamisen jälkeen, jolloin chilin annostelu on selvästi helpompaa. Tuoreissa chileissä on toki oma hedelmäinen makunsa, joka syvenee vielä uunissa, mutta lajikkeesta ja yksilöstä toiseen tulisieluisuus vaihtelee. Valmiilla chilikastikkeella tai -tahnalla lopputulos on varmemmin omalle suulle sopiva. Silloin voi yhden purkin myös maustaa topakammin kuin toisen. Myös punaviinietikan voi laittaa vasta valmiiseen hilloon, mikäli hillo sitä kaipaa.

Tomaattihillo sopii loistavasti juustotarjottimelle, esimerkiksi camembertin tai vuohenjuuston pariksi. Hilloa voi laittaa myös hampurilaisen väliin tai tarjota grilliruokien lisänä.




Lisää bloggaajien huumaavia hilloja ja mehuja löydät Blogiringin kampanjasivuilta. Meillä kokeiluun menee ainakin Peggyn vadelma-minttuhillo ja Martinan villin kuuloinen vadelma-salmiakkihillo. Myös Suomen Sokerin nettisivuilla on valtavasti ideoita säilöntäpuuhiin. Kesä talteen!





Resepti

 

 

 

Tomaattihillo uunissa

noin 4 dl

ainesosat

500 g kypsiä tomaatteja (6–7 keskikokoista tomaattia)
2 dl Dansukker Hillosokeria
1 valkosipulinkynsi
noin 1/2 tl mustapippuria myllystä
noin 1/2 tl suolaa
noin 1 rkl punaviinietikkaa (tai sherryetikkaa)
tuoretta chiliä tai chilikastiketta maun mukaan
(muutama timjamin oksa)

valmistusohjeet

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita tomaatit ja poista kanta. Lohko puolikkaat muutamaan osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.

Laita tomaattipalat, hillosokeri, valkosipuli, mustapippuri sekä suola ja halutessasi timjami uunivuokaan tai uuninkestävään kulhoon. Voit laittaa myös chilin ja etikan hilloon jo tässä vaiheessa. Sekoita ja anna hillon tekeytyä uunissa noin tunti. Voit sekoittaa paistamisen puolivälissä.

Ota astia uunista. Huomaa, että hillo on todella kuumaa. Poista puumaiset timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Purkita ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

_____







8 kommenttia :

  1. Mites mä niin rakastan tuota ekaa kuvaa? Mikä fiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanna! Minäkin tykkään kuvasta, vaikka jostain syystä blogger taas muussaa kuvia, eikä ne näyttydy blogissa yhtä skarppeina kuin alkuperäisinä koneella. Mut onneks blogger ei droppaa tunnelmaa :) Hih.

      Poista
  2. Menenpä saman tien hilloamaan, kun tomaatteja on taas tullut kulhollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis menit sohvalle. Ah, täydellistä!

      Poista
  3. Uuniomenahillo on superhyvää, mutta tämmöistä tomaattihilloa en ole tullut koskan tehneeksi. Vielä. Mulla on semmonen kutina, että tää tekis meillä kauppansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustojen, tai no melkein minkä vaan, kanssa tosi hyvää!

      Poista
  4. Ihana ohje. Maustakin tuli oikein hyvä, mutta tomaattini taisivat olla kovin nestepitoisia, kun hillo on viikon jääkaapissa oltuaankin, ihan nestemäistä. Voisikohan sitä keittää hiukan kokoon ja lisätä vaikka rahtunen marmeladisokeria?

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina!
      Aika hassua, että tomaatit käyttäytyvät noin eritavalla. Tarkistin juuri minun hillon ja se on sellaista keskijähmeää. Ei mitään marmeladia mutta kiinteää kylläkin :)

      Kokeile ihmeessä keittää kasaan. Marmeladisokeri kuulostaa myös kokeilemisen arvoiselta idealta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails