maanantai 25. heinäkuuta 2016

Paahdettu tomaattisalsa



Paahtaminen tekee liki kaikelle ruoalle hyvää. Ajatelkaa nyt. Paahdettu leipä, paahdettu valkosuklaa, paahdettu tomaattikeitto, paahdettu sipuli tai paahdettu vaahtokarkki – ihan järjettömän hyviä koko sakki.

Paahdettu tomaattisalsa kuuluu samaan sarjaan. Uunissa tai grillissä salsa saa syvyyttä ja makua, johon tuoresalsa, niin raikasta kun se onkin, ei koskaan pysty. Kiihkeimpään tomaattien sesonkiaikaan punaposkien kypsentäminen kuumuudessa saattaa kuulostaa hullulta, mutta jos talvitomaateista tulee hyviä paahtamalla, mieti miten mahtavia makeista tomaateista tulee.

Aivan. Todella. Hyviä.


Salsaan tulevat kasvikset voi paahtaa grillin tai uunin lisäksi myös kuumalla pannulla hellalla. Pääasia on riittävä lämpötila, jotta tomaatit, sipulit sekä chilit paahtuvat mustareunaisiksi ja maultaan intensiivisiksi.





Resepti

Paahdettu tomaattisalsa

4–6 annosta


4 kypsää tomaattia
pieni sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
noin 1 tl punaviinietikkaa
hieman suolaa
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko tomaatit, poista kanta. Laita uunivuokaan tai muuhun kuumuuden kestävään astiaan tomaattilohkot, lohkottu sipuli sekä chili (reiluina paloina). Laita astiaan myös valkosipulinkynnet kuorineen. 

Paahda uunissa noin 15–20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat paahtuneet reunoilta. Kaada kasvikset mortteliin tai tehosekoittimeen ja aja karkeaksi salsaksi. Mausta suolalla, pienellä määrällä etikkaa sekä kourallisella tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Salsa säilyy jääkaapissa pari–kolme päivää.

Tarjoa esimerkiksi tacojen lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myös itse tehtyjen nachojen dipiksi.

_____

Tomaattisalsalla ennakoin tulevaa, sillä huomenna blogiin ilmestyy jumalaiset tacot. Pysy siis kuulolla!






2 kommenttia :

  1. Ihana resepti! Varsinkin talvella paahdan tomaatit melkein aina, eihän ne muuten millekään maistu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harvemmin minäkään olen kesätomaatteja paahtanut, mutta tämä kokeilu kyllä innoitti tekemään sitä useammin. Ihan huikean maukasta!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails