lauantai 1. lokakuuta 2016

Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet

Honey Roasted Sunflowe Seeds – Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet #seeds #roasted #sunflowerseeds #honey #snack


Hunajan kanssa uunissa paahdetut auringonkukansiemenet ovat kuin karkkeja. Ja näitä karkkeja voi ripotella aamiaisjogurtin päälle, salaattiin, paahdetuille kasviksille tai vaikka uuniomenoiden hunnuksi. Siltään syötyinäkin siemenet ovat koukuttavan hyviä.



Auringonkukansiemenet paahtuvat uunissa pienessä hetkessä, eikä koko hommaa mene kuin kymmenen minuuttia. Ennen paahtamista ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.

Vaikein vaihe lienee odottaminen – juuri uunista tulleet, kullanruskeiksi paahtuneet siemenet ovat vielä liian kuumia sekä syötäviksi että purkkiin murennettaviksi.







Resepti




Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet


3 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl öljyä
1/4 tl hienoa merisuolaa



Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja levitä seos leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paista 6–8 minuuttia tai kunnes auringonkukansiemenet ovat paahtuneet kullanruskeiksi.

Anna jäähtyä ja murentele ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan. Tarjoa siltään, jogurtin päällä, salaatissa tai esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa.

_____




40 kommenttia :

  1. Kiitos kivasta reseptistä. Yleensä maustan maustamattoman jogurtin niinkin tylsästi kuin pelkästään sillä hunajalla. Voisinkin kokeilla tätä. Saisi mukaan pieniä sattumiakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajahan ei ole lainkaan tylsä tapa maustaa jogurtti. Mutta hunajapaahdetut siemenet antavat kyllä ihanasti sekä makua että pureskeltavaa :)

      Poista
  2. Oi, näitä salaatin päälle! Mulla on helposti salaateissa tylsyysongelma ja täähän kuulostaisi ratkaisulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on täydellisiä salaateissa!

      Poista
  3. Oi, nämä kuulostava ihanilta! Juuri jogurtin joukkoon myslin sijasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin! Eikä tarvitse olla isoa kekoa, kun pienikin keko antaa makua.

      (tosin niinhän siinä käy, että ensin otan pienen keon, sitten toisen pienen keon, kohta taas pienen keon...)

      Poista
  4. Kuulostaa herkulliselta ja helpolta! Vaikeinta on omien kurpitsansiementen erottelu valmistamista varten, siinä meinaa mennä hermot ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja meneekin. Siihen pitäisi keksi joku helpottava jippo.

      Poista
    2. Ja mitenkähän minä tähän kurpitsansiemenet sotkin... ne toimii paremmin suolaisina :)

      Poista
    3. Hih, siemen mikä siemen. Ei se ole niin justiinsa. Luultavasti resepti toimii myös kurpitsansiemenillä.

      Poista
  5. Näissä todellakin on kielen- ja kitalaenpalamismahdollisuus suuri ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana ohje! Näitähän pitää heti tehdä ja sujauttaa jugurtin ja marjojen joukkoon! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Suunnitelma kuulostaa täydelliseltä.

      Poista
  7. Nam, nam, nam, nam ja vielä kerran NAM!

    VastaaPoista
  8. Nam! Mulla onkin notkunut auringonkukansiemeniä kaapissa jokusen tovin. Nyt tiedän mihin ne käytän! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä minullakin idea lähti, kun löysin kaapista k o l m e pussia auringonkukansiemeniä (ja pellavansiemeniä). Useimmiten teen siemenistä näkkäriä. Se on ihan killerihyvää.

      Poista
    2. :D Näkkäriä varten nuokin lienee ostettu. Ja totta turiset, killerihyvää on! Pitäis sitäkin tehdä taas.

      Poista
    3. Auringonkukansiemeniä voi hyödyntää myös erilaisiin tahnoihin (esim. siemenvoihin) ja vaikka pestoon pinjansiementen tilalle. :)

      Poista
  9. Nam! Näitä on kyllä pakko kokeilla. Kotoa löytyykin sopivasti sekä auringonkukansiemeniä että hunajaa... vieläköhän tänään jaksaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaksaa, jaksaa!
      Kymppiminsan päästä jos odottelet, milloin siemenet ovat jäähtyneet riittävästi.

      Poista
    2. Jaksoi! Eli copycat iski pitkästä aikaa :-) Blogissakin noita jo hehkutan - ihan järjettömän hyviä.

      Poista
  10. Mahtava idea! meillä on aina auringonkukansiemeniä, enpä olisi keksinytkään että ne voisi paahtaa ja maustaa näin ihanasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on aina auringonkukansiemeniä. Nyt niitä oli niin monta pussia, että täytyi tehdä jotain muutakin kuin mysliä tai siemennäkkäriä :)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Niin on. Simppeli ja tahmea. Eli just hyvä.

      Poista
  12. Nämä on mun herkkua! Joskus teen niin, että paahdan siemeniä (tai pähkinöitä) pannulla ja lisään mukaan oksan rosmariinia.

    VastaaPoista
  13. Uuniomena huntu kuulostaa just eikä melekeen!

    VastaaPoista
  14. Naminami - ihana idea! Kokeilin juuri paahtaa pekaanipähkinöitä vaahterasiirapissa. Ei olleet nekään pahoja, ei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Pekaanipähkinät vaahterasiirapissa. No joo vaan!!

      Poista
  15. Hei näitä on pakko tehdä tuon maustamattoman jogurtin kaveriksi! Kauankohan nämä säilyvät, siis jos yritän säilyttää..? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Maustamattoman jogurtin kanssa nämä ovat melkeinpä parhaimmillaan.

      Noo, kyllä minä sanoisin, että nämä säilyy viikkoja. Hunaja säilyy, öljy säilyy ja siemenet säilyy, joten luulisin säilyyvyyden olevan hyvä. Jos on mitä säilyttää.

      Poista
  16. Ei olisi tullut mieleenkään paahtaa auringonkukan siemeniä ja nyt mietin, että miksipä ei! Huippuohje!

    VastaaPoista
  17. Auringonkukansiemenet on niin ihanan monipuolinen raaka-aine, ja pähkinöitä paljon edullisempi! En olekaan vielä kokeillut niiden paahtamista uunissa, kiitos ideasta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails