tiistai 13. joulukuuta 2016

Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi





JOULUKALENTERIN 13. LUUKKU 





Tiptap vaan tänne Kokkipottilaan, täällä tonttuilee Hannansoppa -blogin Hanna eli Soppahanna! 

Teimme Hannelen kanssa tällaisen hauskan vaihtokaupan ja emännöimme toistemme blogeja yhden päivän ajan. On huippua olla täällä, olen kuitenkin seurannut ihanan Hannelen blogia jo vuosien ajan, ja on ihan kreisiä ajatella, että nyt täällä inspiroivien reseptien ja hurjan kauniiden kuvien seassa on myös jotain minun tuottamaa.

Kokit & Potit ei ole kuitenkaan blogin pitäjän allergian takia tunnettu kalaresepteistä. Niinpä päätin tuoda tänne tuulahduksen tulevan joulun kalapöydästä ehkäpä maailman parhaan graavilohen muodossa. Tänä jouluna graavikala saa viimeisen silauksen appelsiinin kuoresta ja tuoreesta rosmariinista. Jos et ole ennen graavannut lohta, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa se omaan bravuurirepertuaariin – se ei ole vaikeaa, mutta tekee taatusti vaikutuksen. Tarvitset vain kalaa ja suolaa (ja tässä tapauksessa appelsiinin ja rosmariinipuskan) ja hieman aikaa. Valmiin kalan leikkaamisessa tärkeintä on terävä fileerausveitsi, tekemällä oppii!





ARVONTA

 

Haluaisitko omaksesi kirjoittamani Sesonkireseptit-kirjasen? Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä syntynyt opus pitää sisällään melkein 200 reseptiä sesongin raaka-aineista ja mukana on yli 50 vihannesta, joiden ympärille reseptit rakentuu. Osallistut arvontaan kommentoimalla, suositko itse sesonkivihanneksia ja mikä on talviajan lempparikasviksesi. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun, eli sunnuntaihin 18.12.16 asti. Onnea arvontaan! Ja hei, Hannan sopassa on myös käynnissä arvonta.

Mikäli et luota arpaonneesi, niin klikkailehan itsesi Satokausikalenterin sivuille, siellä on vielä parin päivän ajan pakettitarjouksena ensi vuoden Satokausikalenteri ja Sesonkireseptit-kirjanen. Ehtii vielä joulupakettiinkin, kun tilaa viimeistään 15.12.

Oikein rauhaisaa ja tunnelmallista joulua teille kaikille! Tervetuloa myös Hannan soppaan piipahtamaan!








Resepti 





Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi


500 g (kirjo)lohifilettä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
1 ½ rkl suolaa


Nypi lohesta tarpeen mukaan ruodot. Sekoita rosmariini, appelsiinin raastettu kuori ja suola keskenään. Levitä mausteseos lohifileelle ja kääri filee voipaperiin. Laita jääkaappiin graavautumaan vuorokaudeksi. Viipaloi lohi ohuelti ja tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa saaristolaisleivän päällä.

_____





24 kommenttia :

  1. Sesonkivihannekset <3 Suosikkini on talvella punajuuri, ihanan maun lisäksi se tuo upeaa väriä. Myös lanttua ja palsternakkaa kuluu melkoisia määriä, pääasiallisesti uunissa paahdetttuina.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti käytän paljon sesonkituotteita ihan rahansäästönkin vuoksi.Talvella tulee tehtyä paljon simppeleitä uunivihanneksia, johon tosin en käytä lempikasvistani eli lanttua.Rrrrakastan lanttulaatikkoa ja paljon tulee myös syötyä raakana.

    VastaaPoista
  3. Täällä kuljetaan arvonnasta toiseen. Suosin sesonkivihanneksia, mutta yhtä on vaikea nimetä. Käytän paljon porkkanaa, punajuurta ja sipulia, mutta rakastan myös esimerkiksi kaalia.

    VastaaPoista
  4. Sesonkia tietysti, silloin on maut parhaimmillaan! Vaikea valita yhtä suosikkia, mutta punajuuria löytyy lähes aina jääkaapista. Niistä kun voi kokkailla niin monenlaisia lisukkeita pääruuille :)

    VastaaPoista
  5. Hyvän näköistä kalaa!
    Viime aikoina olen syönyt paljon kotimaisia ruusukaaleja ja punajuuria. Kaaliruoat ovat suosikkejani. Ja minkä tahansa ruoan teko alkaa sipulin kuorimisella!
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  6. Kyllä porkkana ja bataatti ovat suosikkejani.
    Mukana arvonnassa.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Lanttua käytän tällä hetkellä paljon ruoanlaitossa. Kausikasvikset huomaa kauppojen hevitiskeistä mikä on milloinkin halvemmalla.

    VastaaPoista
  8. Porkkana on ehdoton lempparini :) Se on niin monikäyttöinen :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Suosin sesonkikasviksia, koska se hellii budjettia ja on muutenkin järkevää :) Vaikea valita vain yksi, mutta punajuuri on yksi ehdoton lemppari <3

    VastaaPoista
  10. Myskikurpitsa ja bataatti ovat suosikkeja.

    VastaaPoista
  11. Suosikkejani tällä hetkellä taitaa olla punajuuri ja porkkana. Niitä tulee käytettyä lisukkeena, raasteena ym. soile89(at)gmail.com

    VastaaPoista
  12. Bataatti on mun suosikkini. Tiptap sullekin :) Mukaan kivaan arvontaan.
    t. Nelliina
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  13. Lasketaanko pavut mukaan :) Maalaistorimyyjien palsternakat on talven herkku.
    humppalulla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  14. Bataatista saa tehtyä vaikka mitä :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Suosin suosin, kaikkia ihania. Bataatti ja punajuuri on isoja herkkuja, tosin kaikki kasvikset on namia 😊

    VastaaPoista
  16. Porkkana ja ihana nauris. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Roudattoman talven aikana omasesonkikasvis on maa-artisokka. En tiedä, lasketaanko kurpitsa sesonkiin, jos se on käynyt pakastimessa. Jättikurpitsasta johtuen sesonkia riittää...

    VastaaPoista
  18. Juurekset ovat lemppareita talvella, vaikea sanoa yhtä :) mutta palsternakka on tosi hyvää ja se ikisuosikki, helppo porkkana!
    - Niina
    Lumia85@luukku.com

    VastaaPoista
  19. Tykkään punajuuresta ja lantusta.
    liisukkainen@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Se aina vaihtuu, nyt mennään porkkanan tahtiin; sitä raastetaan, paistetaan ja keitetään tai syödään ihan sellaisenaan. Ja pokkanakakkuakin on leivottu. Porkkanat on erittäin edullisia tällä hetkellä ja vielä maukkaita! Ensimmäistä kertaa paistoin lehtikaalia ja tiedä vaikka se olisi seuraava bestis.
    hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  21. Suosin sesonkivihanneksia ja tämän talven suosikkeja on ollut punajuuri ja bataatti. :)
    hannasipila1@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Peruna, sipuli, porkkana ja punajuuri. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  23. Porkkana on ehdoton ykkönen, bataattia ja lanttua syödään myös.
    sirpah.vainio@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Juureksista mm. maa-artisokka, palsternakka, sillä niistä saa ihania uunijuureksia tai samettisia kasviskeittoja. jolielaide00(at)gmail.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails