torstai 15. joulukuuta 2016

Helppo aamiaispiirakka







JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU





Lehtitaikinalevyn päälle ladotaan herkkuja ja maailman helpointa suolaista piirakkaa paistetaan uunissa kymmenisen minuuttia. Ja se on siinä! Tämän helpommaksi ei suolaisen piirakan leipominen voi mennä. Aamiaispiirakaksi nimetty ruoka sopii syötäväksi tietenkin myös iltapalalla, brunssilla tai vaikka lounaaksi. Päälle tai vierelle voi koota runsaan salaatin, jotta kokonaisuus on raikkaampi.





Resepti




Helppo aamiaispiirakka

2–4 annosta


2 lehtitaikinalevyä
2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1 tl sinappia
2 chorizomakkaraa
2 kananmunan keltuaista

päälle
kirsikkatomaatteja
yrttejä 


Sulata lehtitaikinalevyt ja kuumenna uuni 200 asteessa. Viillä veitsellä noin 1 cm taikinalevyjen reunoista  Sekoita smetanaan sinappi ja levitä seos taikinalevyjen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Laita makkarat ja kananmunan keltuaiset smetanan päälle.

Paista noin 10–15 minuuttia eli kunnes taikinareunat ovat saaneet kullanruskean värin ja makkara on kypsä. Jos haluat keltuaisen pysyvän valuvana, lisää se myöhemmin piirakan päälle.

_____




2 kommenttia :

  1. No eipä ole tullut mieleenkään tällainen mutta koko ikäni oon jotaki samanmoista odotellut! Kiitos siis reseptistä. :)

    VastaaPoista
  2. Nyt ei tarvitse enää odotella! Ihanaa, kun resepti oli mieleinen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails