tiistai 27. joulukuuta 2016

Meze-vartaat ja helppo sipulidippi






Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Katse kääntyy väistämättä kohti uutta vuotta, alkavan vuoden vastaanottamista. Vuodenvaihteen tai loppiaisen tarjoiluissa voi aivan hyvin vähän oikaista ilman mausta tinkimistä. Suunnittelin yhteistyössä Palirrian kanssa Meze-vartaat ja sipulidipin, jotka saa tehtyä hetkessä vaikka yllätysvieraille. Kuplivaa laseihin ja uuden vuoden tarjottavat ovat valmiina. Postauksen lopussa on myös arvonta – kurkkaa!





Suupalan kokoiset pikkuruoat ovat ehdottomasti suosikkejani, se tuskin tulee yllätyksenä edes hieman Kokkipottilan ruokaseikkailuja seuranneille. Aika usein tarjoan suupaloja myös vieraille joko ruoanlaittoruoaksi tai alkupalaksi. Jos pikkuruoat syntyvät nopeasti, kuten nämä vartaat, on ne mainio tarjottava pääruokanakin. Määrällisesti tarjottavaa vain tulee tietysti olla enemmän.





Vain viininlehtikääryleet olivat minulle Palirrian tuotteista entuudestaan tuttuja (viininlehtikääryleet ovat heikko kohtani, todella heikko kohtani). Jättipavut tomaattikastikkeessa ja My Greek Meze -tuotteet eli kuminamaustetut kikherneet sekä jättipavun vinaigrette-marinadissa yllättivät maukkaudellaan. Kaikki tuotteet ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan: purkki auki ja ääntä kohti. Joskus sellaiselle kokkailulle on todellakin paikkansa.

Vartaisiin pujotin puolitettuja viininlehtikääryleitä, jättipapuja tomaattikastikkeessa sekä raikasta, leikattavaa ricottaa (Filos). Väliin vähän tuoretta basilikaa, myös kirsikkatomaatit sopisivat vartaisiin hyvin. Tomaattisiin jättipapuihin saa vaihtelua ripsauttamalla joukkoon hieman kanelia ja vinaigrette-papuihin, jotka tarjosin sellaisenaan, voi murskata joukkoon vaikka valkosipulia tai tuunata papuja persiljasilpulla. Kannattaa kokeilla myös munakoisoa, lihapullia tai okraa, jotka kaikki ovat maukkaassa tomaattikastikkeessa.

Niin, ja se maailman helpoin sipulidippi. Vieraat kysyivät minulta pikkujouluissa dippiin reseptiä, eivätkä uskoneet, kun kerroin sen syntyvän yksinkertaisesti soseuttamalla purkillisen stifado-sipuleita tehosekoittimessa. Jos olet valkosipulin ystävä, voit laittaa joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Dippi tai tahna sopii hyvin kasviksille, meze-vartaille tai levitteeksi leivälle. Lisää meze-reseptejä löydät Palirrian sivuilta.






 

 

Arvonta


Paketillinen meze-tuotteita voi pian olla myös sinun ruokapöydässäsi. Kerro kommenttilootassa viimeistään 3.1.2017, mikä Palirrian tuotteista sinua kiinnostaa eniten tai mitä tuotetta haluaisit päästä maistamaan. Kommentoineiden kesken arvotaan muhkea tuotepaketti. Arvonnan säännöt löydät linkin takaa. 











 

 

 

Reseptit

Meze-vartaat

1 prk viininlehtikääryleitä (Parillia)
1 prk jättipapuja tomaattikastikkeessa (Parillia)
1 pkt ricotta-juustoa (Filos)
tuoretta basilikaa
(kirsikkatomaatteja)


Puolita viininlehtikääryleet ja leikkaa ricotta kuutioiksi. Pujottele varrastikkuihin viininlehtikääryleitä, papuja, ricottaa, tuoretta basilikaa sekä halutessasi kirsikkatomaatteja.

_____



Helppo sipulidippi

1 prk Stifado-sipuleja (Palirria)
(1 valkosipulinkynsi)


Soseuta sipulit tehosekoittimessa. Tarjoa dippinä kasviksille, kastikkeena meze-vartaille tai levitteenä leivälle.

_____


34 kommenttia :

  1. Airiina
    Kreikkalaisen ruuan ystävänä viininlehtikääryleet ovat herkkuani ja niitä haluaisin maistaa.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  2. Eniten kiinnostaa kaikki... No siis ainakin viininlehtikääryleet, jotka entuudestaan ovat suurta herkkua. Ricotta-juusto haluaisin tästä paketista maistaa ja jättipavut tomaattikastikkeessa kuulostavat hyvältä lisukkeelta.Kreikkalainen ruoka on hyvää!
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Viininlehtikääryleitä tahtoisin maistaa! anidania(at)gmail.com

    VastaaPoista
  4. Kaikki nuo kuulostaa herkullisilta, mutta kyllä viininlehtikääryleisiin tulisi tartuttua ensimmäisenä. :) piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Stifado-sipulit kuulostavat todella hyvältä! sannaj70(at)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Sipulit kiinnostavat, koska haluaisin kokeilla tuota dippiä, valkosipulilla. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  7. Viinilehtikääryleet tuttu herkku, samoten pavut tomaattikastikkeessa. Maisteluun ehdottomasti vinaigrette-pavut ja stifado -sipulit. milla.vine(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Säilötyt sipulit ja pavut kiinnostavat kovasti.
    klaara49atluukku.com

    VastaaPoista
  9. Stifado-sipulit kiinnostaa tietenkin sipulin rakastajaa, myös jättipavut eri kastikkeissa kutkuttavat mieltä.
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Näistä tosiaan kiinnostaa kaikki ja ovat omaan makuuni vaikka ehkä välillä öljyn määrä mietityttää. Vastaan okra sillä perusteella, että sitä ei juuri muuten Suomesta normaalista kaupasta saa. Mutta kasvatin kesällä, sato kolme (3) pötkylää ja kauniita kukkia ;) mirja_karhu@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Jättipavuilla olisi ihana päästä herkuttelemaan! :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  12. jättipapuja tomaattikastikkeessa

    VastaaPoista
  13. Hummus on ihanaa, joten eniten kiinnostavat kikherneet :)
    jen-ny93@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Henna28
    Jättipavut ja hummus ovat uusia minulle ja niitä kokeilisin heti.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Olen ihan heikkona jättipapuihin.
    h_lammas@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. En ole saanut kotimaassa hyvin viininlehtikääryleitä, joten niitä haluaisin eniten maistaa!

    VastaaPoista
  17. Haluaisin kokeilla viininlehtikääryleitä.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  18. Peppi
    Viinilehtikääryleet tuttu herkku, niistä tykkään kovasti, samoin Stifado-sipuleja popsin mielelläni.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  19. Viininlehtikääryleet kiinostavat. :)

    aensti@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Viininlehtikääryleet ovat varmaan hyviä ja halvaa haluaisin myös maistaa, onko se saman makuista kuin sain siellä lomaillessani.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Ai kun herkullisen näköistä! Ja helppoa.

    VastaaPoista
  22. No tuota Stifado-dippiä tietysti pitäisi päästä kokeilemaan.
    Purkkiherkut ovat meilläkin säännöllisesti käytössä. Kun ostaa hyvää, pääsee hyvällä omallatunnolla ja helposti.

    VastaaPoista
  23. Viinilehtikääryleet kuulostavat herkullisille =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Ihanat simppelit reseptit! Vanhana kreikkalaisen ravintolan kokkina pakko arvostaa tota sipulidippi-ideaa! Ha!

    VastaaPoista
  25. Eija S:
    Sipulidippi idea kuulostaa erittäin houkuttelevalta ja tahtoisin sitä kokeilla. Hummus on vienyt sydämmeni ja tuoreen leivän kanssa se olisi paikallaan täällä paukkupakkasessa kaamoksen keskellä.

    VastaaPoista
  26. Palirrian viininlehtikääryleet ovatkin jo tuttuja ja säännöllisessä käytössä, joten olisi kiva päästä maistelemaan jättipapuja tomaattikastikkeessa. :) sanni.m.nelimarkka (at) student.jyu.fi

    VastaaPoista
  27. Ihanan näköiset herkut! Taisin juuri muutamalla minuutilla ylittää tuon arvonta-ajan... Harmi! Ihania herkkuja varmasti kaikki tuotteet!

    VastaaPoista
  28. Aivan sama heikkous, viinilehtikääryleet 😘

    VastaaPoista
  29. Ihanilta näyttää!

    -Heidi
    http://www.tiskivuorenemanta.fi/

    VastaaPoista
  30. Ihania kuvia! Viininlehtikääryleet ei ole kolahtanut vielä minulle. Maistan kyllä aina ja joskus olen syönyt ystävän ostamat kääryleet, kun hän ei niistä tykännyt.

    VastaaPoista
  31. aijai miten kaikki välimerellinen taas houkuttelisi jouluruokien pakkoahminnan jälkeen!

    VastaaPoista
  32. Mukavaa vaihtelua cocktail-paloihin!

    VastaaPoista
  33. Tota leikattavaa ricottaa on kyllä kokeiltava! Ja sipulidippi - ihan loistoidea.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails