maanantai 12. joulukuuta 2016

Paahdetut chili-kaffirlimetti -mantelit





JOULUKALENTERIN 12. LUUKKU

 

  
Kulhollinen pieni ja suolaista syötävää sopivasti käden ulottuvilla. Villasukat jalassa ja kädessä hyvä kirja tai syksyn vauhdissa lukematta jäänyt ruokalehti. Niitä hetkiä odotan eniten pian alkavalta lomalta.
Chili ja kaffirlimetti antavat manteleille sopivasti hehkua, jota talven pimeydessä kaipaa. Myös viime vuoden joulukalenterissa olleet garam masala -mantelit kannattaa muistaa.







Resepti




Paahdetut chili-kaffirlimettimantelit

 

2 1/2 dl manteleita
2 rkl mietoa öljyä
3–4 kaffirlimetin lehteä (tuore/pakaste tai kuivattu)
1 tuore chili (tai maun mukaan)
suolaa


Kuumenna öljyä pannulla ja lisää silputut mausteet. Anna mausteiden aueta keskilämmöllä parisen minuuttia. Lisää mantelit ja pyörittele seosta muutama minuutti, jotta mantelit hieman paahtuvat. Mausta suolalla. 

_____


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails