lauantai 3. joulukuuta 2016

Rocky road -suklaasalami




JOULUKALENTERIN 3. LUUKKU


Suklaasalami on valloittava joulunajan herkku. Se on helppo tehdä, helppo kääriä voipaperin mutkaan mukaan retkelle tai kylään tai antaa lahjaksi herkkuhirmulle. Ja koska elämä ei voi olla liian makeaa, sekoitin suklaasalamiin pieniä vaahtokarkkeja ja kuivattuja karpaloita rockyroadmaiseen tyyliin. Makeutta tasapainotin suolaisilla, murustetuilla kekseillä.

Rocky road -suklaasalamin sekaan voi laittaa mitä tahansa herkkuja. Paria reunaehtoa kuitenkin noudattaisin: sulaan suklaaseen kannattaa sekoittaa jotain rapeaa ja jotain suolaista, jotta salami sekä maistuu että tuntuu tasapainoiselta. Pehmeys ja kirpeys ovat suositeltavia bonuspaloja. Mureaa rapeutta ja sopivasti suolaa suklaasalami sai suolakekseistä sekä rouhituista pistaasipähkinöistä. Pehmeät vaahtokarkit ja kuivatut karpalot toivat lisää makuhermoja hiveleviä ulottuvuuksia. Suklaan jähmettymisen jälkeen pintaan hierottu tomusokeri saa suklaasalamin näyttämään hämmentävästi suolaiselta serkultaan.

Viime vuonna joulukalenterin 3. luukusta paljastui aivan mielettömän hyvät garam masala mantelit. Vuoden 2014 joulukalenterissa puolestaan herkuteltiin suklaapistaasimarengeilla. Molemmat reseptit elävät keittiössämme edelleen.






Resepti

 

 

 

Rocky road -suklaasalami

 

 

200 g suklaata (esim. 50%)
noin 30 g voita
yhteensä noin 4 dl haluamiasi täytteitä (esim. 1 dl minivaahtokarkkeja, 1 dl suolakeksimuruja, 1 dl rouhittuja pähkinöitä, 1 dl kuivattuja karpaloita)


Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Lisää täytteet ja sekoita. Muotoile massasta tuorekelmun avulla makkaramainen pötkö, taita päät kiinni ja laita jähmettymään jääkaappiin. Säilytä mieluiten jääkaapissa. Ota suklaasalami huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät avautua suklaan lämmetessä.

_____



4 kommenttia :

  1. Hmm, tämähän vois olla hyvää! Näyttää erehdyttävästi kyllä salamilta, ihan hätkähdin kuvaa katsoessa. Hyvää adventinaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama vieras hätkähti pötköä ihan todella, kun sitä oli tarjolla jälkkärinä. Oli kuulema niin salamin näköistä :)

      Poista
  2. Oon joskus tehnyt myös suklaasalamia, sille voisi antaa uuden twistin noilla vaahtokarkeilla ja päivittää blogin aivan karseat kännykkäkuvit uusiin :D Herkulta kuulostaa ja tuo kuva on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna!
      Vaahtokarkit tuovat minusta kivaa vaihtelevuutta makkaran rakenteeseen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails