maanantai 19. joulukuuta 2016

Siemennäkkäri purkissa – helppo lahjavinkki



JOULUKALENTERIN 19. LUUKKU

 

 

 

Onko viimeiset lahjat vielä hankkimatta? Tässä sinulle helppo ja nopea lahjavinkki, joka sopii naapureille, anopille, opettajalle tai kummille. 


Siemennäkkärini on valloittanut kymmeniä ihmisiä maukkaudellaan ja rapeudellaan. Alunperin resepti on Suupaloja-kirjasta, jossa näkkäri tarjoillaan tyrmäävän hyvän punajuuri-cashewpähkinätahnan kanssa. Mutta siemennäkkäri on hyvää siltäänkin tai voilla viimeisteltynä.


Kun sanon, että tämä on helppo ja nopea lahjavinkki, tiedän mistä puhun. Tehtailin parisen viikkoa sitten siemennäkkäripurkkeja liki kolmekymmentä, eikä hommaan mennyt kuin parisen tuntia. Puolet purkeista lähetin Blogiringin ja Indiedaysin timanttiselle toimistotiimille kiitokseksi kuluneesta vuodesta, toinen puoli on jaettu pitkin Suomea ystäville ja yhteistyökumppaneille.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin:

tarvitset
3 dl lasipurkki
3/4 dl vehnäjauhoja (tai maissijauhoja)
3/4 dl ruisjauhoja (tai tattarijauhoja)
3/4 tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä

lisäksi 
kirjoita purkin mukana annettavaan lappuun: 
Sekoita purkin ainekset kulhossa. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja 2 dl vettä. Sekoita ja anna tekeytyä noin viisi minuuttia. Levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 150–160 -asteisessa uunissa 35–45 minuuttia eli kunnes näkkäri on rapeaa.


Laita puhtaaseen purkkiin ainekset kerroksittain. Painele kerroksia esimerkiksi lusikalla, jotta kerrokset pysyvät paremmin näkyvissä. Sulje purkki ja koristele se haluamallasi tavalla. Liitä mukaan yllä oleva näkkäriohje.

_____






2 kommenttia :

  1. Suurkiitos, niin ihana jouluyllätys löytyi tästä luukusta <3 Meillä 6-vuotias teki näitä heti, ja kyllä oli helppoja, ja niiiiiiin hyviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa!
      Ihana kuulla, Anne <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails