lauantai 17. joulukuuta 2016

Sienisalaatti






JOULUKALENTERIN 17. LUUKKU





Jouluun on enää viikko! Ihan hullua.

Sienisalaatti on herkku, joka kuuluu aina joulupöytäämme. Sieniä säilötään syksyllä aivan erityisesti joulua ajatellen, ja edellisen vuoden sienistä säästetään aina purkki tai pari siltä varalta, että sienivuosi on erityisen huono.

Vaikka rakastan reseptien muokkaamista ja tuunaamista, ei perinteiseen sienisalaattiin ole mitään tarvetta koskea. Se on täydellistä juuri näin, kaikessa yksinkertaisuudessaan: suolasieniä, sipulia ja kuohukermaa. Ei muuta. 





Resepti

 

 

 

 

Sienisalaatti

 

suolaisia sekasieniä
keltasipulia 
kuohukermaa

Liota sieniä tarvittaessa kylmässä vedessä. Hienonna sienet. Kuori sipuli ja hienonna se aivan pieneksi silpuksi. Lisää sipulia sienen joukkoon vähän kerrallaan, maistele ja laita tarvittaessa lisää. Näin saat oikean suhteen salaatille. Lisää lopuksi kermaa sen verran, että seos on kosteaa. Kermaa ei kuitenkaan tarvitse valua astia pohjalle.

_____




2 kommenttia :

  1. Tää on mulle lähes pyhä asia. Tosin mä vähän vatkaan tota kermaa tai käytän smetanaa. Ja meillä kanssa pantataan noita sieniä aina sienettömän syksyn varalle:)

    VastaaPoista
  2. Itse tehty sienisalaatti on niin hyvää. En ole tiennyt, että kermaa voisi käyttää vatkaamatta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails