lauantai 4. helmikuuta 2017

Brownie-jäätelökakku



Brownie-jäätelökakku on monella tapaa upea herkku. Se on katseenkääntävän näyttävä, mutta niin helppo, ettei leipomistaitoja juurikaan tarvita. Kakun voi tehdä etukäteen ja nostaa pakastimesta pehmenemään siinä vaiheessa, kun kahvinkeittoa aletaan suunnitella.

Brownie-jäätelökakku on niin yksinkertainen, että melkein naurattaa. Miten ihmeessä en ole tätä aiemmin hoksannut? Kakkua varten leivotaan ohuehko brownie-levy, joka jäähtyneenä vain kerrostetaan jäätelön kanssa. Vähän marjoja päälle ja kastikkeeksi soseutettua mansikkaa tai vadelmaa.

 


Käytin kakkuun tuikitavallista pakettijäätelöä, sillä halusin kakkuun skarpit reunat – syynsä kullakin. Jos haluat käyttää erimuotoisessa paketissa olevaa (usein parempaa) jäätelöä, voit lusikoida tarvittaessa hieman pehmennettyä jäätelöä brownie-levyjen väliin.

Kun suorakaiteen muotoisen jäätelön leikkaa pitkittäin kolmeen osaan, tulee jätskikerroksista juuri sopivan paksuisia. Tosin kolmasosa jätskistä täytyy syödä siltään, ettei kakusta tulee liian korkea. Silleen aika harmi.







Resepti





Brownie-jäätelökakku

6–8 annosta


brownie
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
veitsenkärjellinen vaniljajauhetta (tai hieman vaniljasokeria)

lisäksi
1 pkt vaniljajäätelöä
marjoja koristeeksi
marjoja soseutettuna kastikkeeksi (makeuta tarvittaessa sokerilla tai hunajalla)


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita taikinaan myös suklaasula sekä jauhot.

Kaada taikina noin 18x25 cm kokoiseen vuokaan ja paista 6–8 minuuttia tai kunnes brownie on sopivan kypsä. Varo paistamasta liian pitkään. Jäähdytä brownie ja leikkaa se kolmeen osaan.

Leikkaa jäätelö kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Kokoa kakku. Laita alimmaiseksi brownie, jotta kakku pysyy paremmin leikattaessa paikoillaan. Koristele marjoilla.

Tarjoa kakku heti tai laita kelmun alla pakastimeen. Ota kakku pakastimesta pehmenemään 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa kakun lisänä soseutettuja marjoja. Makeuta sose tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.

____




12 kommenttia :

  1. Mmm-mmm! Oon vasta syönyt ilta/yöpalaks muffinsia, mutta silti tämä herkku houkuttelee! :) Ja toden totta, vaikka on monta monta monta monta monta kertaa syönyt brownia ja päälle jätskiä, niin miksei kokoisi sitä näin tyylikkäästi kerroksittain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brownie ja jätski suorastaan kuuluvat yhteen, olen samaa mieltä.

      Poista
  2. Ihana herkku! Usein tulee tehtyä Brownieta ja nautittua vaniljajätskin kanssa - täähän olis tosi tyylikäs versio juhlapöytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierastarjottavana tätä oli meilläkin. Toimi todella mainiosti!

      Poista
  3. Tää on taas niitä reseptejä, jotka jäävät mieleen häiritsemään. Siis siihen saakka, kun tulee kokeiltua (ja syötyä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se ole kuin tehdä :D
      Ja syödä.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. On se. Suklaata ja jätskiä, se on aina yhtä <3

      Poista
  5. No voi kyllä - tämän voisin vetäistä vaikka yksin vietettävän ystävänpäivän iloksi :-)

    VastaaPoista
  6. Onpas kivan ja helpon näköinen herkku!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails