torstai 16. helmikuuta 2017

Gluteenittomat tattarilastut



Rapeat ja liki kinuskisen makeat tattarilastut ovat perinteisten kauralastujen kavereita. Ne syntyvät hetkessä, eikä tiskiä tule kuin kattilan ja lusikan verran. Vaivalloisinta tattarilastujen tekemisessä on odottaminen. Pitkä ja piinaava keksien jäähtymisen odottaminen. Reunoiltaan rapeat lastut ovat vielä jäähdyttyään keskeltä sitkeän pehmeitä. Seuraavana päivänä ne ovat rapeutuneet kokonaan, jos joku siihen saakka malttaa odottaa.







Resepti








Gluteenittomat tattarilastut

noin 20 kpl

80 g voita
1 dl sokeria
ripaus vaniljajauhetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
2 dl tattarihiutaleita
1 kananmuna
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata kattilassa voi. Lisää sokeri ja sekoita. Sokeri saa sulaa voin joukkoon. Lisää vanilja ja tattarihiutaleet sekä kananmuna. Sekoita gluteenittomaan jauhoseokseen leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille. Jätä nokareiden väliin tilaa, sillä lastut leviävät uunissa. Paista 5–7 minuuttia eli kunnes lastut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä. Lastut rapeutuvat, kun annat niiden olla huoneenlämmössä ilmavasti.

_____



12 kommenttia :

  1. No varmasti toimii! Ootko muuten kokeillu Pirjon Pakarin Hannun gluteenittomia tattarinappeja. Vastaavat siis ruisnappeja, tattariin on onnistuttu hapattamaan huikea maku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole moisiin törmännyt! Kiitos, Nanna, vinkistä, täytyy etsiä tattarinapit käsiin.

      Poista
  2. Miten yksinkertaisen kaunis kuva! Juuri semmoisia hyvät lastut on - reunoilta rapsahtavan rapeita ja keskeltä sitkeitä. Vaikka en minä niitä seuraavan päivänkään lastuja vierasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Merituuli!
      Sellaisista kekseistä minäkin eniten pidän, joissa on vähän sitkeyttä mukana.

      Poista
  3. yksinkertaisuudessaan niiiiiiiin vietteleviä! enpäs ole tattarihiutaleisiin taiuttörmätäkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarihiutaleita käytän monesti kaurahiutaleiden kaverina myslin pohjassa. Niin hyviä!

      Poista
  4. Ah! Tuo ihana rapean ja sitkeän taivaallinen kombo... Kaurahiutaleista olen itse vastaavia aina tehnyt, paitsi korvannut sokerin hunajalla, mutta tuo tattari voisi olla hyvinkin testaamisen arvoinen vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarilastut on vähintään yhtä hyviä kuin kauralastut. Kokeile ihmeessä!

      Poista
  5. Tattarihiutaleita en olekaan vielä testannut, jauhoja kyllä. Pitää varmaan seuraavaksi täydentää kaapin varastoja näillä kun kerta kekseiksikin taipuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattarihiutaleet taipuvat melkein mihin vaan. Just kirjoitin tuohon ylle, että käytän niitä usein myslin pohjana kaura- ja spelttihiutaleiden kanssa.

      Poista
  6. Voi ihanuus, mitä olet leiponut. Tattari <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails