keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Välimeren flatbread






Välimeren flatbread on hyvä esimerkki viime aikojen kokkailuistani: Keittiössä alkaa näyttää keväiseltä ja raikkaan maut valtaavat lautaset. Apetinan kanssa yhteistyössä toteutettu resepti on täyteläinen mutta kepeän raikas, ruoka joka sopii lounaaksi, iltapalaksi tai vaikka brunssin päätähdeksi.

Vastapaistetun ja vielä kuuman leivän päälle lusikoidaan tuhti kerros hummusta ja päälle ladataan rouskuvia kasviksia tasapainottamaan kokonaisuutta. Ja kasa yrttejä, tietenkin. Ajatelkaapa muuten, muutaman viikon päästä on jo aika kylvää ensimmäiset yrtit varmistamaan ensi kesän sato. Käsiä kuumottaa pelkkä ajatus pihalta haetuista yrteistä.




Flatbreadin päällä oleva hummus ei muuten ole mikään tavallinen hummus, vaikka se siltä näyttääkin. Yhdistin kikherneiden pariksi toisen ikisuosikkini, artisokan, joka tuo hummukseen upean maun lisäksi silkkisen rakenteen. Olen tehnyt ainakin kymmentä erilaista hummusta, mutta artisokkahummus on ehdottomasti yksi ihanimmista. Kikherneen ja artisokan maut sopivat loistavasti yhteen, ja hummuksen päällä olevat kasvikset sekä fetamainen juusto vie ajatukset jonnekin Välimeren tienoille. Pinaatin, tomaatin ja yrttien lisäksi juuston ja hummuksen kanssa leivän päälle sopisivat myös uunissa paahdetut juurekset, vaikka porkkana ja lanttu. Lihaa tähän ruokaan ei kaipaa kukaan.

Kun leivät oli syöty, lusikoin loput artisokkahummuksesta suoraan kulhosta suuhun. Päälle noukin purkista viehkosti chilisiä juustokuutioita. Suolainen juusto on juuri täydellinen lisä lempeälle kasvistahnalle. Pienet on elämän ilot (toinen ilonaihe oli eilen kuulemani linnunlaulu. Moista sirkutusta ei olekaan kuulunut Oulussa kuukausiin).





Arvonta


Kommentoi tätä postausta ja kerro, mitä kasvisruokaa sinä valmistaisit käyttäen Apetina-tuotteita? Vastanneiden kesken arvotaan 40 euron arvoinen lahjakortti K-ryhmän kauppoihin. Kommentoi viimeistään 7.2.2017. Arvonnan säännöt löydät täältä.







Resepti

 

 

 

Välimeren flatbread artisokkahummuksella ja salaattijuustolla

neljälle

leipä
4–8 naanleipää (resepti)

artisokkahummus
1 prk (2 dl) kikherneitä, säilyke
1 prk artisokansydämiä öljyssä tai vedessä 
1 valkosipulinkynsi
2–3 rkl kikherneiden säilöntälientä
2 rkl öljyä Apetina-juustopurkista
sitruunamehua
suolaa

lisäksi
pinaattia
kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa ja basilikaa
paahdettuja pinjansiemeniä


Tee ensin leipien taikina. Voit myös käyttää valmiita ohuita leipä (naan, rieska tms.).

Valuta kikherneet. Muista ottaa hieman säilöntälientä talteen. Valuta myös artisokansydämet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki hummuksen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Maista ja säädä makua sitruunalla ja/tai suolalla.

Paista tai lämmitä leivät. Levitä kuuman leivän päälle reilu kerros artisokkahummusta, pinaattia, kirsikkatomaatteja sekä yrttejä. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä juustokuutioilla.

_____



Yhteistyössä Apetina



45 kommenttia :

  1. Minä tekisin fetatsatsikia, falafeleja ja pitaleipiä :) Varpeannika@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIJOI! Nyt osui heikkoon kohtaan. Nam.

      Poista
  2. Murentaisin salaattijuustoa uunipunajuurten päälle. Punakaalista ja purjosta tekisin kreikkalaista talvisalaattia. Siihen tuollaiset mausteöljyssä olevat salaattijuustokuutiot sopisivat ihanasti. 😀
    rakkauttajamaanantimia@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Airiina
    Laitan munakkaisiin joita meillä syödään usein.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Munakkaaseen juusto sopii minustakin ihanasti.

      Poista
  4. Perinteinen fetasalaatti on aina hyvä vaihtoehto. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klassikko on aina hyvä vaihtoehto!

      Poista
  5. Pitaleipiin :P Niistä tulee herkullisia :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Fetasalaatti toimii aina.
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  7. No huhuh, nyt pistit kyllä aikamoisen herkkureseptin tänne näin! Tuo artisokkahummus vain kuullostaa NIIIIIN ihanalta <3

    VastaaPoista
  8. Kasvispaistos fetahunnulla on aivan ihanaa.

    VastaaPoista
  9. Minä teen usein jauhelihafetaperunalastikkoa. Perunat voi olla ihan pakasteena. Fetaa ja tomaattimurskaa, yrttejä ja paistettu( ja maustettu) jauheliha, ehkä loraus kermaa ja uuniin. Täydellistä!
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  10. Tekisin kasvispiirakkaa, fetasalaattia ja suolaisia muffineita noin ensiksi...
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  11. Salaatteja, piirakoita, sosekeittoja, uunikasviksia fetahunnulla, pizzaa. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Nam nam:) Käyttäisin Apetina fetakuutioita esim.salaattiin,ja murennettuna paahdetun munakoison päällä(täälläkin saa Apetinan tuotteita:)

    VastaaPoista
  13. Fetasalaattiin ainakin käyttäisin . Ja suolaiseen piirakkaan. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ihania herkkuja! :) mä tein just punajuuri-fetajuusto galetten ja sopi siihen ainakin tosi hyvin!
    elinasarituulikki@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Henna28
    Sosekeittoon päälle antamaan ruokaisuutta, pinaatti- ja bataattisosekeitot ovat suosikkejani.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Fetasalaatti, namnam. :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Petri
    Salaattiin jonka teen näin: Paahdan leipäkuutioita, revin jäävuorisalaattia suureen kulhoon, lohkon persimonin kuutioina sekaan, lisään leipäjuustokuutioita, omenakuutioita ja suolakurkkukuutioita, lopuksi sekoittelen ja lisään purkillisen Fetajuustoa ölyineen, ei tarvitse muuta kastiketta.

    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaapa hauskalta salaatilta!

      Poista
  18. Artisokkahummus on niin hyvää! Ihana flatbread - maistuis nyt just iltapalaksi. Fetaa laittaisin uunijuuresten seuraksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettu feta on käsittämättömän hyvää. Uunijuuresten kanssa se on taatusti ihan loistavaa.

      Poista
  19. Ihanan näköistä <3 Minä teksin kasvis poke-kulhon ja juustoa kyytipojaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Peggy!
      Pokekulho fetalla, mulle kans!

      Poista
  20. Tekisin jotain hyvää salaattia :)
    jatta.salonen@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti on aina hyvä vaihtoehto!

      Poista
  21. Ja mä kyllä annan extrapojot tuolle maustetulle öljylle jossa nuo juustot on. Sitä kun lorottaa salaattiin, leivälle, perunalle tai mille tahansa paistettavalle...namnamNAM!

    VastaaPoista
  22. Miksen ole tajunnut laittaa artisokkaa hummukseen? Kiitos vinkistä!
    Aperinan salaattijuustoa voisin käyttää mm. pitaleipiin tai mukaeltuun pasta alla normaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO SANO! Miten minäkään en oo tajunnut. Tästä eteenpäin tajuamme, Sirkku!

      Poista
  23. Onpa mahtava idea tuo artisokka hummuksessa :) artisokat ovat ehdottomasti yks mun lempi luksusherkuistani. Ihan missä vaan muodossa. Tekisin siis varmasti just tätä sun artisokkahummusta salaattijuuston kyytipojaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama. Artisokka on minun ihan ykkösherkku. Siksi ihmettelinkin, miten en ole aiemmin hoksannut yhdistää sitä toiseen superherkkuuni, hummukseen :9

      Poista
  24. Kolmen sipulin piirasta fetalla valmistaisin :) Se on perinteistä sunnuntaiherkkuani!

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaiherkku kuulostaa ihan jäätävän hyvälle, Nenna.

      Poista
  25. Tekisin fetapiirakkaa.

    VastaaPoista
  26. Ensimmäiseksi tekisin kasvisgraatinin tai salaattia!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisgratiini fetalla kuulostaa tosi hyvälle!

      Poista
  27. Vastaus löytyy perjantaina bolgista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä vastaus se olikaan. HUH!

      Poista
  28. Mä tein tahnaa fetajuustosta, pavuista ja aurinkokuivatustatomaatista. Oli hyvää!

    VastaaPoista
  29. Hummus on tähän ihana idea! Niin raikkaan kivat kuvat! Enteileekö kevättä?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails