keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Suklaa-vadelma ice box -kakku





Gluteeniton suklaa-vadelmakakku on juuri sellaista leipomista, josta pidän eniten: Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, työvaiheita vähän ja kakun voi tehdä jääkaappiin hyvissä ajoin. Kakku on lisäksi helppo ja herkullinen, täydellinen tarjottava sekä kahvipöydässä että jälkiruokana. Tämä resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Schärin kanssa.




Ice box -kakun ideana on, että keksit ja pehmeän kermainen täyte saavat olla limittäin jääkaapissa kaikessa rauhassa, liittoutua yhteen ja muodostaa kahdesta yhden. Rapeat keksit imevät kosteutta täytteestä ja tekevät kekseistä juuri sopivan kakkumaista. Täyte taas tiivistyy niin, että se pysyy erinomaisesti kasassa ilman liivatetta. Yhdistelmästä tulee vastustamaton. Ja miten helpolla – kakku on jääkaapissa tekeytymässä vartissa, eikä raaka-aineita ole kuin kourallinen. Ice box -kakun on hyvä antaa olla jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia. Näin rakenteesta tulee hyvä.

Suklaa-vadelmakakku on siis vähän kuin juustokakku ilman liivatetta, kahdella keksikerroksella. Tummat ja muiden Schärin tuotteiden tavoin luontaisesti gluteenittomat Chocolate O's -keksit sopivat raikkaan mascarpone-vadelmatäytteen kanssa yhteen erinomaisesti, mutta yhtä lailla kekseinä voi käyttää esimerkiksi vaaleampia mutta suklaapäälysteisiä Biscotti con cioccolato -keksejä.





Schär on italialainen yritys, joka tuottaa ainoastaan gluteenittomia tuotteita. Tuotteet ovat siis turvallisia – kontaminaatioriskiä ei ole edes tehtaalla. Yllä mainittujen keksien lisäksi olen testannut Schärin makeista kekseistä "kissankielikeksejä" eli savoiardi-keksejä, joilla saa autenttisen tiramisun luotua gluteenittomasti. Suolaisista kekseistä ehdottomia suosikkejani ovat Salti-suolakeksit.







Resepti 





Suklaa-vadelma ice box -kakku 

6–8 annosta 


pohja

täyte
250 g mascarponea
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 1/2 dl vadelmia (pakaste tai tuore)
3/4–1 dl sokeria

päälle
tuoreita vadelmia



Huomaa, että tämä resepti on suunniteltu pieneen, noin 16–18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Vuoraa irtoipohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna tehosekoittimessa pohjan keksit ja painele ne irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa mascarponesta ja kermasta pehmeä vaahto. Lisää soseutetut tai osin soseutetut vadelmat ja sokeri. Sekoita täyte. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lado täytteen päälle keksejä, avaa osa kekseistä, jotta keksikerros riittää täyttämään täytteen. Levitä päälle toinen täytekerros.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Koristele vadelmilla.

_____







15 kommenttia :

  1. Mistä kaupasta näitä keksejä voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Schärin keksejä olen ostanut ihan tavallisista marketeista (esim. K-supermarket, Citymarket). Usein ne löytyvät gluteenittomien tuotteiden osastolta.

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköinen tapaus! Tosi ihanan ja vieläpä helponkin kuuloinen ohje. Täytyy kokeilla muuten noita tiramisukeksejäkin kun meillä tehdään usein tiramisua. Gluteeniton versio ehdottomasti kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina!
      Helppo kakku tämä todellakin on. Ja ihanan raikas, just sellainen mistä kakuissa pidän (no kai kun ite tekee, hih).

      Oi, tiramisu <3

      Poista
  3. Tällainen leivonta on kyllä munkin mieleen. Helppo on aina hyvä. :D
    Voisinkin jotain tällaista testailla sokerittomana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin helppo muuntaa sokerittomaksi!

      Poista
  4. Onpa kiva idea tehdä kakku ja helppo resepti. Minun mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni testasi tätä tänään esikoisen synttäreille. Jännityksellä odotan kommentteja :D

      Poista
    2. No ja heti tietty tuli kommenttia, että oli ihan tosi hyvää!

      Poista
  5. Tosi kaunis, helppo ja herkullisen oloinen kakku. Rrrrakastan vadelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan vadelmia!

      Kiitos, kakku on kyllä helppo ja herkku.

      Poista
  6. Ihanan simppeli ja herkullinen resepti! Keväinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nyt tuntuu, että kevät on kauhean kaukana, kun taivaalta tuli 15 senttiä märkää nuoskaa.

      Uppoudun ehkä vaan hetkeksi näihin kuviin ja keväiseen tunnelmaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails