sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Raparperisangria



Lämmin kesäilta ja lasi kylmää juomaa – mikä ihana yhdistelmä.


Tänä viikonloppuna sain kaikkea tätä. Ja paljon enemmän. Oli pitkä ilta ystävien kanssa grillin ääressä, sopivasti lasintäytettä ja yöpyöräily kotiin aurinkolasit päässä (#vainpohjoisenjutut #parasta). Oli myös multaa kynsien alla, puolispontaaneja reissusuunnitelmia, aamukahvit ulkona, sielun särkeviä viestejä ja tasapainottavia metsälenkkejä. Elämää todella isolla alkukirjaimella.




Raparperisangriaa olen suunnitellut tekeväni koko alkukesän. Raparperisiirappia olen tehnyt usein, mutta sangriaksi saakka sen sekoitin vasta nyt. Raparperisiirappi on niin monikäyttöinen iloliemi, että sitä olisi hyvä olla jääkaapissa koko satokauden ajan. Sangriakin syntyy minuutissa, kun kaikki ainekset ovat kylmässä odottamassa oikeaa hetkeä.



Kurkkaapa myös nämä erinomaiset raparperireseptit:


Raparperifloat 

Raparperi-seljankukkamimosa

Raparperijäätee

Raparperikukko (gluteenittomaksi pohjavaihtoehdoksi sopii mustikkakukon pohja)

Raparperikakku & seljankukkavaahto






Resepti

 

 

 

Raparperisangria


2 osaa valkoviiniä (tai kuohuviiniä)
2 osaa kivennäisvettä
nektariini- tai persikkalohkoja
vadelmia
jääpaloilla
(syötäviä kukkia)


Valmista ensin raparperisiirappi. Voit tehdä sen hyvissä ajoin jääkaappiin, sillä se säilyy hyvin parikin viikkoa. Sekoita viini, kivennäisvesi ja raparperisiirappi. Kaada laseihin nektariini- tai persikkalohkojen päälle. Viimeistele vadelmilla ja jääpaloilla sekä syötävillä kukilla.

_____



12 kommenttia :

  1. Olet oikeassa: raparperisiirappi on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, meikä tykkää. Siis raparperista, toki myös sangriasta. Ei ole montaa päivää kesässä, kun jääkaapistani ei löytyisi raparperimehua. Nyt olen vähän myös tykästynyt raparperi-ginisorbettiin :)

      Poista
    2. Raparperi-ginisorbetti kuulostaa raikkaalta. Laitan korvantaakse.

      Poista
  2. Pakastin on taas täytetty raparperilla, eihän se niin hyvää ole kuin kesällä mutta parempi kuin ei mitään. Raparperisangria pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreena kaikki on parasta, mutta minusta raparperi toimii kyllä mainiosti pakastettunakin, kun sitä ei kuitenkaan syödä useinkaan sellaisenaan (paitsi ohuita varsia sokeriin dipattuna, nam).

      Poista
  3. Nyt alkoi tekemään raparperia niin mieli, että pakko mennä sinne äidin puutarhaan hakemaan muutama raparperi. Yöpyöräilyssä on muuten kuin taikaa, ihana fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöpyöräily lämpimässä kesäillassa on kyllä ihanaa. Ehkä siksi, että se on niin harvinaista :D

      Poista
  4. Kiva ja kesäinen juoma. Menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanan näköinen juoma ja kaunis valokuva <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails