tiistai 5. syyskuuta 2017

Nopea arkiruoka: intialainen curry



Arjen taklaajat -reseptisarja on pyörinyt täällä Kokkipottilassa nyt kuukauden. Kasassa on neljä arkeen helposti solahtavaa reseptiä, neljä nopeaa ruokaa, joista jokainen syntyy alle puolessa tunnissa. Viides taklari on myös pöydässä nopeasti, mutta jos aikaa on himpun verran enemmän, on makujen syvyyttäkin enemmän. Intialaisen curryn maut ovat parhaimmillaan, kun kastike saa notkua pienessä lämmössä hyvän tovin.

Tämä resepti oli itse asiassa vähällä jäädä julkaisematta. Tai reseptissä ei ole siis mitään vikaa, se toimii kyllä erinomaisesti, mutta kuva ei ole lainkaan sitä mitä mielikuvissani hain. Olin jo suunnitellut, että teen ruokaa nyt alkuviikosta uudelleen, ja kuvaan ruoan uudelleen.

Mutta sitten luin Uusi muusa -sivustolla julkaistun Eeva Kolun kirjoituksen, joka kiskaisi minut oikeaan lokeroon. Tunnistin itseni monesta kohtaa kirjoitusta, vaikka elämässä onkin myös iso liuta sellaisiakin kohtia, jossa perfektionismi on kaukana ajatusmaailmastani. Usein osaan olla myös itselleni armollinen ja muistan, että riittävän hyvä riittää. Kaivoin kuvan arkistosta, ja liitin sen silmät kiinni postaukseen. Aivan erityisesti nyt kun kyse on arjen vauhtiin suunnitellusta ruoasta, saa kai kuvakin olla vähän sinnepäin. Eevan sanoin: Is it perfect? Hell no! Is it done? Hell yes! Joten tässä, olkaa hyvä, erinomainen curryresepti riittävän hyvällä kuvalla.





Resepti

 

 

 

Intialainen curry

neljä annosta


2–3 broilerin rintafilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 1/2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl savupaprikaa
1 tl jauhettua inkivääriä (tai pala tuoretta inkivääriä)
400 g säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa
1/2 dl vettä (huuhtele vedellä tomaattipurkki)
2 tl sokeria tai hunajaa
noin 2 dl kookoskermaa 
noin 1tl suolaa 

lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa


Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä. Nosta lämpöä ja lisää paloitellut broilerin rintafileet. 
Kaada pannulle säilötyt tomaatit. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kastikkeen joukkoon. Anna hautua vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään.
Lisää sokeri, kookoskerma ja suola. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Maista ja säädä kastikkeen makua tarvittaessa.Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Huom! Voit käyttää broilerin sijasta tofua (kuivaa huolellisesti ennen pannulle lisäämistä),  rapuja (lisää vasta aivan lopussa) tai muuta lihaa.
_____




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails