lauantai 11. marraskuuta 2017

Nopea arkiruoka: 5 x arjen pelastajaMitäpä sitä kaunistelemaan: välillä arki vie sellaista vauhtia, että jalat eivän meinaa ehtiä ottaa maakontaktia edes kääntöpisteissä. Epäilen, että tunne on tuttu aika monelle meistä. Silloin on paras vähän höllätä kaikissa mahdollississa kohdissa, istahtaa edes hetkeksi alas ja hengittää syvään. Ja kaivaa reseptiarkistoja. Vanhat reseptit toimivat nimittäin parhaiten juuri silloin, kun sielu ja kroppa kaipaavat jotain tuttua ja turvallista tasaamaan tunnetta.
Tällä viikolla nostan blogin arkistosta arjentaklaajat-sarjaan viisi sellaista nopeaa reseptiä, jotka ovat jääneet keittiömme luotto-ohjeiksi. Näihin ohjeisiin palataan kerta toisensa jälkeen juuri sellaisissa tilanteissa, kun kukaan ei keksi mitään syötävää. Kun aivot eivät tuota idean ideaa.

Huomaan, että maut ovat aika mausteisia kanapastaa lukuun ottamatta. Senkin huomaan, että arkiruokakriisit vievät kanan ja jauhelihan äärelle, vaikka todellisuudessa molempia syödään meillä varsin harvoin. Kikherneitä sen sijaan kuluu arjessa paljon – yksi sellainenkin arkiruoka tähän koontiin onneksi pääsi. 

Reseptit on koottu melko autenttisessa tilanteessa: Odotin Helsingissä paluulentoa pohjoiseen sellaisessa kevyessä palaverien jälkeisessä koomassa ja orastavassa nälässä. Noutoruoan ja nopean kokkailun välillä käyty taistelu kääntyi kotiruoan puoleen, koska kaupassa oli kuitenkin käytävä. Ensin mieleen ei tullut yhtään ruokaa. Sitten nämä arjen luottoreseptit toivat lempeitä läikähdyksiä. 

Olisi tosi kiva kuulla kommenttilootassa, millaisiin ruokiin sinä palaat, kun et keksi yhtään mitään kokattavaa. Kerro!
5 x arjen pelastaja


  • Nopea meksikolainen kanakeitto on ehkä useimmin keittiössämme valmistuneita keittoja. Se on valmista hetkessä ja nachot tekevät siitä olevinaan vähän fiinimmän. Rapeat lastut ovat kuulema huijanneen montaa lasta syömään uuden makuista ruokaa, koska mikään missä on nachoja ei voi olla pahaa.
  • Kreikkalainen kanapasta on ruoka, joka syntyi vähän vahingossa. Olin tekemässä jotain aivan muuta, mutta homma jäi kesken ja pasta olikin yhtäkkiä valmis. Sain yllätyksekseni pastasta hullun paljon positiivista palautetta. Maut ovat selkeitä ja lempeitä, eikä kanapastan kanssa voi oikein koskaan mennä kovin pahasti vikaan.
  • Tikka masala kikherneistä syntyy muutaman säilykepurkin taktiikalla. Siksi se on usein toteutettavissa, vaikka jääkaapissa ei olisi mitään. Tomaattimurskaa, kikherneitä ja kookoskermaa on käytännössä aina kaapissa.
  • Jauhelihacurry saattaa olla maailman nopein intialainen curry. Maussa sitä ei huomaa, sillä maku on täyteläinen ja lämmittävä.

_____2 kommenttia :

  1. Meillä taitaa, en keksi mitään-ruokina olla ainakin; pinaattiletut, tomaatti-linssikeitto, nopeat pastat yleensä syksyllä sienistä ja talvella tölkki tomaatista ja kasviksista tai yksi vakio on punajuuripasta. Ja lohikeitto on aina hyvä, ruisleivän kanssa. Ai vitsit, nyt tuli nälkä.

    VastaaPoista
  2. Ja blogista löytyy myös tietysti jotain meidän suosikkeja; www.lily.fi/blogit/hyvaa-ruokaa

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails