perjantai 22. joulukuuta 2017

Nopea maksapatee




JOULUKALENTERIN 22. LUUKKU





Itse tehty maksapatee on ollut to do -listalla pitkään. Pari vuotta sitten tuunasin kaupan kamaa yrteillä – ihan kelpoa siitäkin tuli. Nyt panostin hieman enemmän ja tein nopean maksapateen pannulla paistetusta broilerin maksasta. Hyvää! Erityisen hyvää tahna on rapeaksi paahdetun leivän päällä. Makeankirpeät kuivatut karpalot sopivat makupariksi aivan loistavasti.

Jos haluat tehdä broilerin maksasta hienostuneempaa pateeta, kurkkaapa aina yhtä ihanaan Campasimpukka-blogiin, jossa on myös tehty maksapateeta.




Resepti




Nopea maksapatee

noin 2 dl


300 g broilerin maksaa
2 rkl öljyä
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl portviiniä
1/2–3/4 tl suolaa
hieman mustapippuria
(noin 1 tl hunajaa)


lisäksi
kuivattuja karpaloita
paahdettua patonkia tai maalaisleipää tarjoiluun


Kuivaa maksa ja paista se tilkassa öljyä kypsäksi paistinpannulla. Jäähdytä.

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja patee tasaiseksi. Maista ja säädä suola kohdilleen. Lisää tarvittaessa hieman makeutta pyöristämään makua. Patee säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa pari päivää. Tarjoa patee paahdetun maalaisleivän tai patongin kanssa. Tarjoile lisänä kuivattuja karpaloita.

_____

Reseptin runko on repäisty joku vuosi sitten ruotsalaisesta ruokalehdestä, luultavasti siitä suosikistani eli Lantliv mat&vin -lehdestä.


2 kommenttia :

  1. Ensi kerralla minäkin teen näin, enkä ala sotkea ihan jokaista talouden astiaa ja taistella patenttikantisten purkkien kanssa. :D

    VastaaPoista
  2. Tämä versio on VÄHÄN iisimpi kuin se sinun pateesi. Hengästytti vähän jo vaiheita lukiessa, vaikka ihan taatusti patee on aivan yli hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails