lauantai 13. tammikuuta 2018

Vegeburgersalaatti






Onkohan uuden vuoden alkuun sisäänrakennettu joku kevyempien ruokien kaipuukausi, sillä se iskee joka vuosi viimeistään, kun lähestytään vuoden ensimmäisen kuukauden puoliväliä. Tänä vuonna se iski minulle alkuviikosta. Keho huusi salaatteja ja raikkaita makuja. Ja kun Soyappétit Meals pyysi minua tutustumaan kaupallisen yhteistyön merkeissä vaivattomiin tuotteisiinsa, oli resepti-idea heti selvä: burgerisalaattia pöytään.




Vegeburgersalaatti on ruoka, joka pitää nälkää erinomaisesti. Maut on silti kohdillaan, kuten burgerissa konsanaan. Salaatti saa olla pääroolissa, ja lisäksi sekaan laitetaan niitä aineksia, mistä hampurilaisissakin tykkää. Pilkoin salaattipohjan päälle reilusti tomaattia ja avokadoa, molemmat kun ovat suosikkejani kotitekoisen hampurilaisen välissä. Pihvit tein Soyappétit Mealsin Burger mix -seoksesta.

Pihvien valmistus oli superhelppoa: pussin sisältö kulhoon ja vettä päälle. Valmiiksi maustettu soijarouhe turpoaa käyttövalmiiksi kymmenessä minuutissa. Sitten pihvit voi jo muotoilla ja lykätä uuniin tai paistaa pannulla. Minä paistoin pihvit uunissa yhdessä bataattilohkojen kanssa. Rakenteesta tuli mukavan mehevä ja napakka, hyvin jauhelihapihvimäinen, jos sitä nyt voi käyttää vertailukohteena.

Puolessa tunnissa vegeburgersalaatti oli jo valmiina ruokapöydässä, kun tein salaattipohjan  paistamisen aikana. Yhtä lailla burgerpihvit voi tietysti syödä sämpylän välissä tai vaikka riisin kanssa, minun kroppa nyt vain huuti salaattia. Samaan tuotesarjaan kuuluvan bolognesen sekoitin (salaa, shhhh) muuten jauhelihakastikkeen sekaan jatkamaan kastiketta. Eikä kukaan huomannut mitään. Kettumaisen ovelaa, eikö!

Soyappétit Meals -tuotteet ovat tuttua tummaa soijarouhetta valmiiksi maustettuina annospaketteina. Maut ovat selkeitä ja joka suuhun sopivan mietoja. Vahvemmista mausta tykkäävät voivat lisätä mausteita ruokaan oman maun mukaan. Kaikki sarjan tuotteet ovat gluteenittomia ja ne sopivat vegaanien ruokavalioon (ovat siten myös tietysti laktoosittomia). Pakkaukset ovat suunniteltu kahdelle hengelle, mutta ainakin Burger mix-pakkauksesta tulee helposti neljä hyvän kokoista pihviä.

Vaikka nykypäivän vegebuumissa ehkä tuntuu, että paljon proteiinia sisältävä soija on uusi tulokas maailman ruokapöydissä, on soijaa viljelty Aasiassa jo tuhansia vuosia. Soija on kuulunut siten myös alkuperäiskansojen ruokavalioon.   Nykyisin suurimpia soijantuottajamaihin kuuluvat nykyisin USA, Brasia ja Kiina, mutta kyllä soijaa viljellään myös Euroopassa. Soyappétitin tuotteissa soija on vastuullisesti tuotettua ja geenimanipuloimatonta. Lisää tietoa soijasta ja tuotteista löydät Soyappétitin sivuilta. Inspiraatiota ja hyviä resepti-ideoita löytyy myös yrityksen Facebookista.





KILPAILU


Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi Soyappétit Meals -tuotepaketti. Kerro postauksen kommenttikentässä, mitä makuvarianttia testaisit ensimmäisenä. Jos mielessä on jo joku resepti, vinkkaa siitäkin, että me muutkin saamme ideoita kokkailuun. Viimeistään 20.1.2017 jätetyt kommentit huomioidaan palkintoja arvottaessa. Tuotepaketteja arvotaan viisi. Voit myös varmistaa helpot kokkailut ja suunnistaa Citymarketiin, sillä 11.–14.1.2017 järjestettävillä Europäivillä Soyappétit Meals -tuotteet ovat hyvässä tarjouksessa.

Tutustu kilpailun sääntöihin tarkemmin täällä.








Resepti





Vegeburgersalaatti

2–4 annosta


pihvit
1 pss Soyappétit Meals BurgerMixiä
2 dl vettä (ohjeen mukaan)
(hieman chilitahnaa tai -kastiketta)

salaatti
babypinaattia tai salaatinlehtiä
kourallinen kirsikkatomaatteja
1–2 avokadoa
(tuoretta chiliä)

bataattilohkot
1 iso tai 2 pientä bataattia
1–2 rkl öljyä
noin 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
suolaa

lisäksi
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
(vege)majoneesia tai aiolia bataattien dipiksi (voit maustaa majoneesin esimerkiksi chilikastikkeella)


Kuumenna uuni 220 asteeseen. Pese bataatit huolellisesti ja lohko ne. Laita bataattilohkot leivinpaperin päälle pellille ja kaada päälle öljy ja mausteet. Hiero maut bataattilohkoihin. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Sekoita BurgerMix ja vesi. Voit halutessasi maustaa seoksen pienellä määrällä chilikastiketta. Anna turvota 10 minuuttia. Muotoile pihvit ja laita bataattilohkojen kanssa uuniin paistumaan, kun bataattien paistoaikaa on jäljellä 10 minuuttia.

Huuhtele tarvittaessa salaatti, lohko tomaatit ja viipaloi avokado. 

Nosta kypsät pihvit kokonaisina tai osissa salaatin päälle. Tarjoa bataattilohkot salaatin kanssa tai sujauta ne salaatin sekaan. Tarjoa bataattilohkojen dippinä (vege)majoneesia. Salaatille sopii hyvin kastikkeeksi tilkka hyvää oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa.

_____








17 kommenttia :

  1. Falafel kiinnostaa eniten!
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  2. Falafelit kinnosteleenja tätä salaattia kokeilen myös. Kiitos tarjousvinkistä!

    VastaaPoista
  3. Burger mix menisi ensimmäisenä kokeiluun, koska meillä on tapana pitää vaihdellen pizza/burger/burritoperjantai ja burgerin väliin tulee ostettua valmiit soija- tai papupihvit. Nyt olisi helppo tehdä pihvit itse!
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Tätä salaattia aion kokeilla. Kiva ohje! Kuin myös raikasta tekee mieli.
    Marjo

    VastaaPoista
  5. Burger mixiä kokeilisin! johanna.vahatiitto@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Falatel kokeiluun ja sitten salaatti.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Burgermixiä ehdottomasti kokeilisin sekä salaattia. Bataatteja olen jo tehnyt noin. anneli.kaikkonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Falafel kiinnostaa eniten.
    nailswonderland2011@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Falafelia pitaleipiin kasvisten kanssa.

    tikkuihminen@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Tex Mexiä. Voisi tehdä vaikka piiras tätä hyödyntäen tai Tex Mex- salaatti. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Burgermixi kiinnostaa eniten :) Vaikuttaa hyvältä :)
    lumikukka80 at hotmail.com

    VastaaPoista
  12. Falafel menisi kokeiluun. Postauksen salaatti näyttää tosi herkulliselta. Kokeiluun sekin. vallatonm@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Falafelit kiinnostavat eniten. :)
    jen-ny93@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Falafel ehdottomasti kokeiluun ensimmäisenä. h_lammas@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Falafel on näistä vaihtoehdoista kiinnostavin. maikki_m@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Falafeleja valkosipulisella hummuksella ja päälle paljon persiljaa joka on uusin himotukseni
    susamaikki@luukku.com

    VastaaPoista
  17. Hei, ja kiitos kivasta blogista. Itse testaisin varmaan bolognesea. Olen ollut kasvissyöjä yli 20 vuotta ja soijarouhe on ollut arkea keittiössä pitkään, mutta jostain syystä en ole ikinä täysin tyytyväinen bolognese- kokeiluihin, ja sen vuoksi sitä tulee tehtyä todella harvoin. Ehkä tuosta valmispohjasta saisi uutta inspiraatiota!?
    novocaine@suomi24.fi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails