torstai 11. marraskuuta 2010

Laiskan tarhurin onnenpäivä


Joskus laiskuudella tai aikaansaamattomuudella on hyvätkin puolensa. Syyshommat ovat pihalla edelleen kesken ja parit lumetkin ovat jo tulleet ja menneet. Tekemättömiä töitä taivastellessa huomasin timjaminkin jääneen ruukkuunsa. Aiemmin syksyllä, myöhäisherännäisenä silloinkin, napsin ison osa oksista talteen. Nyt lempeiden syyssäiden ansiosta yrttipuska on taas rehevöitynyt ja lumen seastakin pukkaa uutta kasvua. Mitä ihmettä! Satokausi jatkuu -jihaa!

Jos maa on vielä viikonloppuna edes rautakangen mentävää, aion kaivaa timjamille kuopan ja peitellä juurakon vaikkapa havuilla. Josko tämä sitkeä sissi olisi vielä keväälläkin kasvuvoimissaan.

4 kommenttia :

 1. Mahtavaa, noin se luonto yllättää. Oletko siemenestä kasvattanut vai taimesta? On ihan kauniin näköinen noin lumenkin keskellä.

  lm

  VastaaPoista
 2. Pienestä taimesta timjami on kasvanut. Kauneudella lohduttaudun, kun oma aikaasaamattomuus ärsyttää :)

  VastaaPoista
 3. Meillä ruohosipuli ei suostu taittumaan talveen. Pukkaa vaan uutta vihreää lumen seasta sitä myöten kuin ehtii leikellä ruokiin. Ehkä se on tottunut ankarampiin oloihin, se on äidiltäni pohjoisesta tuotu tupas:)

  VastaaPoista
 4. Sitkeä tyyppi sielläkin! Kasvien kannan pohjoisuudella on taatusti merkitystä. Arktisilla kannoilla on varmaan joku kylmägeeni, jolla ne sinnittelee.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails