sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kuivasta kakusta meheväksi kakkuriksi


Kuivakakku on minusta suorastaan luotaantyöntävä leivonnaisen nimi. Siitä tulee väistämättä mielleyhtymän kuivaan kakkuun. Jaks. Mutta kun kuivasta kakusta tai kuivuneesta kakusta tehdään meheviä kakkureita eli kakkutikkareita (eng. cake pops), aletaan olla makuhermojen kutituksen ytimessä. Oikeasti, kuka voi vastustaa tikun päässä keikkuvia meheviä suklaapalloja? Not me. Ne saavat hymyn naamalle ja kielen kiemuralle.


Viimeksi tein kakkurit kekseistä, nyt siis kuivahtamaan päässeestä suklaakakusta. Sekä keksit että kakku toimivat mainiosti palleroiden massassa. Maustamattoman tuorejuuston sijaan voit käyttää vaniljan, sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa. Tai kokeile massan kostuttamista vaikka smetanalla ja mausta tilkalla mehua tai likööriä.

****

Kakkurit - kakkutikkarit - cake popsit

kuivahtanutta kakkua (meillä 6 dl)
mascarponea tai muuta tuorejuustoa (meillä n. 3 rkl)
(tilkka mehua, likööriä tai konjakkia)

suklaata (meillä tummaa suklaata (50%) ja maitosuklaata, yhteensä noin 100g)
tikkaritikkuja
strösseleitä ja nonparelleja

Murenna kakku muruiksi joko haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää kakkumuruun tuorejuustoa sen verran, että saat aikaan muotoiltavan, kasassa pysyvän massan. Mausta massa halutessasi tilkalla mehua, likööriä tai vaikka konjakkia.

Muotoile massasta palloja. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Dippaa tikkaritikku ensin sulaan suklaaseen ja sitten palloon. Suklaa muodostaa jähmettyessään tikkuun kauluksen, jolloin pallo ei pääse valumaan tikkua pitkin alas. Tee samoin kunnes kaikki pallot ovat saaneet tikkunsa. Laita tikkarit jääkaappin hetkeksi, jotta "kaulus" jähmettyy.

Kuorruta kakkurit sulassa suklaassa pyöräyttämällä. Koristele nonparelleilla ja/tai strösseleillä.

****

Resepti on osa Kalevaan ja eteläisempiin pohjalaisiin lehtiin ilmestyvää Hävikistä herkuksi -juttua, joka ilmestyy helatorstaina 17.5.2012.
7 kommenttia :

 1. Kivännäköiset pallerot! Meilläkin olisi nyt eilistä kakkua, tässä sille etsiskelen jatkojalostusohjetta, mutta tuommoisia tikkuja ei kyllä taloudesta löydy.

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä, miten saat suklaasta noin tasaisen kuorrutuksen? Tutorial? ;)

  VastaaPoista
 3. Campasimpukka, puiset pätkityt grillitikut käy hätätilassa. Tai laita pallerot pieniin karkkivuokiin tai siltään kuorrutuksineen lautaselle. Eihän sitä tikkua kuitenkaan syödä :)

  Ira, ei aavistustakaan! :D Sulatin suklaan vesihauteessa, otin jäähtymään pariksi minuutiksi ja aloin pyörittelemään palleroita suklaasulassa. Vola! Tommosia niistä tuli. Ei salaisuuksia:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tuo siilitukkainen Kake on mun suosikki.

  VastaaPoista
 5. mistä löysit tikkaritikkuja? :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi osui haasteen ytimeen! Tikkuja löytyy (vielä) aika huonosti kaupoista, omani tilasin muistaakseni Ullanunelma -nettikaupasta. Myös Confetti näyttäisi myyvän tikkuja.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails