tiistai 7. elokuuta 2012

Hanna-tädin kakkuja hopeamitalistille!


Tänään toinen meistä on tanssinut mitalirokkia, -tsaivia, -sambaa ja mitä niitä nyt on, toinen on ottanut mitalin pikkusen rauhallisemmin. En kerro kumpi on kampi, saatte arvata.

Olympialaisia olemme seuranneet urheiluhirmuina tiiviisti. Autossa ja ulkohommissa kuuntelemme radiolähetystä ja sisällä telkkaria, vaikka sen ääressä ei istuttaisikaan. Olympialaiset on siitä mahtavat mittelöt, että niiden aikana oppii valtavasti uusista lajeista. Selostajat ja asiantuntijat ovat sekä radiossa että telkkarissa osaavia, vaikka minun suosikkiselostajaa onkin ollut ikävä. Parhaimmat naurut olemme saaneet yleisurheilua selostavien kolmikoiden toimesta - varsinkin radiossa selostajien kohtaavat kemiat saavat välillä aikaan hihityskohtauksia.

Tuuli Petäjän hopeamitalin kunniaksi leivoin klasikkokeksejä, Hanna-tädin kakkuja. Loistosuoritus! Tarkoitan siis Tuulin suoritusta; keksien teko ei paljon taitoa vaadi. Surffausta olen kokeillut joskus aikoinaan sillä seurauksella, että joko en jaksanut hinata purjetta pystyyn tai minut piti hakea soutuveneellä vastarannalta. Pitää pysyä jatkossakin keittiöpuuhissa.


****

Hanna-tädin kakut

150g voita
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 tl soodaa

Sulata voi, jäähdytä. Sekoita voin joukkoon sokeri ja kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi - tunniksi. Muotoile taikinasta tasakokoisia palloja kämmenpohjassa. Voit painaa palloja hieman kasaan laittaessasi niitä leivinpaperin päälle. Paista 8-12 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Paista pikkuleipiä mielummin hieman ali kuin yli, niin niistä tulee parhaimpia.

****


8 kommenttia :

 1. :-) Parasta olympiatarjontaa on kouluratsastus, mutta koska sitä näytetään niin valitettavan vähän olen yllättänyt itseni katsomasta muutakin. Hannatädit, ne on verrattomia! Sulla/teillä on verrattoman herkullinen blogi

  VastaaPoista
 2. Tulihan se sieltä ;-). Olisin kyllä toivonut mitalia myös Sari Multalalle.

  Kuulin tänään, että kesäolympialaisten mitalitilastossa per capita Suomi on ylivoimainen ykkönen. Valitettavasti taitaa olla niin, että tahti on ollut hiipuva, mutta silti, onhan se nyt hieno saavutus. Ruotsi on tosin heti kakkonen...

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tagelstiina! Ilo kuulla! Pysyhän jatkossakin linjalla :)
  Totta on, että lajien väliset näkyvyyserot on aikas hurjia. Kukan senkin päätää?

  Jonna, niin minäkin! Multala olis sen ansainnut! Tod.
  Hyvä uutinen!

  VastaaPoista
 4. Voihan iPad ja korjaustoiminto, kukan=kukahan :)

  VastaaPoista
 5. Siis mahtava suoritus! Sinulta! Noin täydellisen kauniita Hanna-tädin kakkuja ei osaa tehdä kun harvat ja huiput. Jos olympialaisissa olisi uusi laji(tällä vauhdilla pian onkin) nimeltä Hannatädinkakunlevonta olisit varma mitallisti:) tiesitkö, että jo jonkin sortin tramppahyppelykin on jo olympialaji? Johanna

  VastaaPoista
 6. Leivontaolympialaiset! Hyvä idis!

  Tramppajumppaa jumituin oikein katsomaan, kun oli niin tavattoman taitavia voltteineen. Upea laji!

  VastaaPoista
 7. Ensinnäkin, heitän ihan villin arvauksen, että Herra Kokki on se, joka on lanteet vinossa tsaivannut suomalaismenestyksen johdosta :)

  Toiseksi, olet itseoikeutettu leivontaolympialaisten joukkuuen jäsen. Ellei jopa joukkueenjohtaja!

  VastaaPoista
 8. Aika hyvä arvaus, Kotiharmi, saat arvata toisen kerran :D

  Eikös joukkueenjohtajan hommiin kuulu varata hotellit, matkat ja ruoat? Siinä minä oon hyvä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails