tiistai 2. lokakuuta 2012

Pikaruoka II: kikhernesalaatti


Edellisen pikaruokajutun kommenttilootassa kävi ilmi, että muillekin kotonaan töitä tekeville lounasideointi on paha pala päivän puhteiden lomassa. Aikaa kun on vähän ja ajatusta vielä vähemmän. Kiitos vertaistuesta, se helpotti kummasti! Lupasin helpottaa ahertajia jakamalla ne muutamat pikapelastajat, joihin minä turvaudun. Tässä niistä toinen.

Kikhernesalaatti on minun ikisuosikki ja itse asiassa olen kirjoittanut siitä aiemminkin. Kolmessa minuutissa valmistuva pikaruoka on kuitenkin niin maistuva, että se ansaitsee tulla julkaistuksi uudelleen. Huomaan, että kahdessa vuodessa salaatti on pelkistynyt entisestään. Kymmenen vuoden päästä syön varmaan pelkkiä kikherneitä suoraan purkista.

****

Kikhernesalaatti

purkillinen kikherneitä (tai vastaava määrä valmiiksi itse keitettyjä)
tomaattia
tuoreita yrttejä
sitruunamehua
suolaa
öljyä

Valuta kikherneet, puolita tai pilko tomaatit. Sekoita salaatiksi ja mausta. Salaattia voi muokkailla mielin määrin: lisää kurkkua, valkosipulia, sipulia, paprikaa.

****

4 kommenttia :

 1. Kuulostaa hyvältä. Tätä voisi myös kokeilla töihin lounaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! Ehtii tehdä ehkä aamullakin!

   Poista
 2. Purkki- ja tölkkipavut ovat silloin tällöin lounaan ja iltaruoankin pelastus. Meilläkin tehdään niistä samantapaista salaattia. Joskus tomaattien tilalla on porkkanaa, lisäksi raakaa valkosipulia hengitystä raikastamaan ja jotain hyvää etikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkosipuli tekee terää mille tahansa ruoalle. Se kuului siihen kahden vuoden takaiseen, astetta sivistyneempään salaattiversioon:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails