maanantai 16. kesäkuuta 2014

Jalapeno poppers


Jalapeno poppersit eli juustolla täytetyt chilit ovat mainioita pikkusyötäviä. Parhaat poppersit syntyvät nopeasti grillissä alkupaloiksi tai ruoantekoruoaksi, taittamaan pahinta nälkää. Tulisuutta pehmentää lämmössä notkistunut tuorejuusto, ja päälle kääritty ilmakuivattu kinkku antaa sekä suolaisuutta että rapeutta. Me jätämme myös jalapenot rouskuviksi, ne ovat mielestämme parhaimmillaan juuri niin.

Chileiksi jalapenot ovat melko mietoja etenkin, jos malttaa rapsutella valkoiset siemenkiinnikkeet huolella pois. Muiden chililajikkeiden tapaan tosin jalapenojenkin tulisuus vaihtelee hämmentävästi yksilöstä toiseen, joten pieneen poltteeseen on hyvä varautua. Pieneen poltteeseen on hyvä varautua myös käsissä ja silmissä, jos, tai minun tapauksessa kun, suojakäsineet muistuvat aina mieleen aivan liian myöhään.Resepti

****

Jalapeno poppers

tuoreita jalapenoja
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
ripaus suolaa
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

lisäksi
cocktailtikkuja 

Tee jalapenoihin veitsellä pitkittäinen viilto. Levitä viiltoa sen verran, että saat rapsuteltua siemenkiinnikkeet ja siemenet pois. Pieniä halkeamia saattaa ilmestyä, mutta ei ne mitään haittaa. Mausta tuorejuusto pienellä ripauksella suolaa ja täytä chilit juustolla. Tunge tuorejuustoa jalapenoon niin paljon kuin ikinä saat. Halkaise ilmakuivatun kinkun siivut pitkittäin joko kahteen tai kolmeen osaan. Pekonisiivun voi pätkäistä puoliksi. Kiepauta kinkku tai pekoni täytetyn chilin ympäri ja tyrkkää cocktailtikku kiinnikkeeksi. Grillaa keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia välillä käännellen. Tarkkaile hieman viiltoa, ettei tuorejuustotäyte pääse hulahtamaan pois.

Hip! Jos siemenkiinnikkeiden poistaminen viillon kautta tuntuu työläältä, voit halkaista jalapenon kantoineen päivineen puoliksi ja kovertaa siemenet kiinnikkeineen lusikalla pois. Täytä, kääri kinkkuun ja grillaa

****

Jalapeno poppersit ovat hyviä siltään, mutta dippikastikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi valkoinen BBQ-kastike.


12 kommenttia :

 1. Aivan ihania pikkusyötäviä ja maut ovat kohdallaan. Juhannuksena voisinkin kokeilla näitä! Kiitos reseptistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Peggy!
   Jalapeno Poppersit on tosi herkkuja. Meilläkin tehdään näitä juhannuksena!

   Poista
  2. Neljä isoa kauppaa ja missään ei ollut jalopenoa! Jouduin tyytymään chileihin ja ostin muhkeimmat yksilöt.Kokeilen pursottaa tuorejuuston pursottimella sisään, toivottavasti onnistun. Oikein hyvää juhannusta!

   Poista
  3. Meilläkin isoimmat kaupat tuottavat aina jalapenopettymyksen. Lähi-K-supermarket on melko luotettava tässä asiassa, onneksi. En tosin tiedä, ostaako vihreitä chilejä kukaan muu kuin me :)

   Poista
 2. Teilläkin on näpräilty, asteen tulisemmissa tunnelmissa tosin. Näitä täytyy kokeilla, kun oma paprikasta tehty versioni on vähän hankalaa, kun niitä pikkupaprikoita on niin hankalaa löytää. Pakko testata kestääkö röörit näitä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän smarketissa pieniä, makeita paprikoita on usein. Pääsiäisenä me täytettiin pikkupaprikoita jollain tuorejuustohässäkällä ilman grillausta - hyviä! Juhannuksena aion tehdä sekä näitä että sinun paprikoita.

   Jalapeno poppersit ei ole mitenkään kamalan tulisia, jos vaan maltat rapsutella siemenet kiinnikkeineen huolella pois.

   Poista
 3. Nytpä löytyi hyvä tuliaisidea chiliystäville juhannusmökille, kiitokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua - kiva kuulla, että reseptistä on iloa! Hyvää juhannusta!

   Poista
 4. Niin söpöjä :)...Harmittaa niin vietävästi, ettei meillä ole grilliä (tai edes mahdollisuutta hankkia). Mutta eiköhän nämä ole hyviä myös uunin kautta, täytyy kokeilla. Kivaa juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunitus toimii varmasti!

   Hyvää juhannusta, Kira!

   Poista
 5. Nämä pääsivät meidän juhannusgrilliin ja olivat ihania! Nam. Suosittelen noita tikkuja kiinnitykseen - muutama kinkku karkasi grillin sisään. Hups!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups :) Tikut ovat kyllä tarpeen etenkin ilmakuivatun kinkun kanssa. Pekoni pysyy vähän paremmin ilmankin. Kiva, kun palasit jakamaan kokemuksesi. Arvostan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails