sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Smetanahaudutettua hapankaalia ja bratwurstia


Tämä aamu oli samanlainen kuin liki kaikki aamut tällä viikolla. Uusi lumi oli peittänyt illalla putsatut portaat ja pienten karvatassujen iltavillien jäljet. Luulen, ettei viikon saldoksi ennustettu puolen metrin lisähanki ole kaukana - lunta tuiskuaa ennusteen mukaan huomiseen iltapäivään saakka. Nyt tarvitaan tuhtia ja helppoa ruokaa.

Lumensiirtokoneiden polttoaineeksi sopii mainiosti smetanassa haudutettu hapankaali ja pannulla paistetut bratwurstit. Kun hapankaali hautuu vain sen aikaa, että bratwurstit ehtivät paistua pannulla, jää kaalin rakenne mukavan napakaksi. Rosmariini sopii pehmeänmakuisen kaalin ja rapeiksi paistettujen makkaroiden mausteeksi hämmentävän hyvin, kun voimakkaan makuista yrttiä käyttää maltillisesti.
ReseptiSmetanahaudutettua hapankaalia ja bratwurstia
neljälle

bratwursteja
500g hapankaalia
150-200g smetanaa
1-2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria
(rosmariinia)

Sekoita hapakaali ja smetana kattilassa tai kasarissa. Smetanan tarve vaihtelee hieman, sillä hapankaalit ovat erilaisia. Käytä smetanaa sellainen määrä, mikä vaikuttaa sopivalta. Lämmitä seosta keskilämmöllä ja pienennä lämpöä kaalin ollessa kuumaa. Lisää hunaja, maista suolan tarve ja mausta hauduke mustapippurilla. Anna hautua matalalla lämmöllä samalla kun paistat bratwurstit. Muista, että bratwurstit pitävät maltillisesta lämmöstä. Silloin makkaroiden sisus ehtii kypsyä ennen kuin pinta on palanut. Ripottele valmiin ruoan päälle muutama lehti tuoretta rosmariinia. 

_____
6 kommenttia :

 1. Lunta on kyllä tullut tosiaan ihan kiitettävästi. Herkullisen näköinen ateria, minäkin olen ihastunut hapankaaliin tässä viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin lumimäärä ilostutti, sitten vihastutti ja nyt se jo huvittaa. Onneksi appiukko tykkää lumitöistä :D

   Poista
 2. Tässä muodosa minullekin maistuu hapankaali, sellaisenaan ei niinkään. Oikein sopivaa pyrypäivän ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smetana tekee kaikesta vähän pehmeämpää :)

   Poista
 3. Hertsileijaa kun osaa olla herkullisen näköistä! Maistuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hapankaali on herkkua, eikä smetana varsinaisesti pilaa mitään ruokaa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails