tiistai 8. joulukuuta 2015

Pizzanyytit

JOULUKALENTERIN 8. LUUKKUPienet pizzanyytit ovat sopivia pikkusuolaisia niihin pimeisiin hetkiin, joita pelkkä kynttilänvalo tai mukillinen glögiä eivät riitä pelastamaan. Ne syntyvät pienellä vaivalla ja nopealla aikataululla niistä kahdesta voitaikinalevystä, jotka jäivät yli persimonruusuista.

Nyyttien rapeaksi paistunut kuori kietoo mehevän täytteen sisäänsä samalla tavalla kuin viltti sohvannurkassa voimaantuvan.

Kuulostaa juuri niin lällyltä kuin tarkoitinkin. 
Resepti

Pizzanyytit
16 kpl

2 valmista voitaikinalevyä
tomaattikastiketta (esim. ketsupin ja tomaattipyreen sekoitusta)
kinkkua, meetwurstia ja/tai maukasta juustoa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi sekä leveys että pituussuunnassa. Leikkaa levyt kahdeksaan osaan.

Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin, laita pohjalle tomaattikastiketta, päälle kinkkua tai meetwurstia sekä juustoa. Myös jauhelihakastikkeen jämät tai esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto sopivat täytteeksi hyvin. Tärkeää on, että täytteet ovat maukkaita ja suolaisia, jotta kokonaisuus on maultaan riittävän vahva.

Nipistä taikinan kulmat yhteen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes pizzanyytit ovat saaneet hieman väriä ja ovat rapeita.

_____4 kommenttia :

 1. Hienosta ideasta myös hieno kuva....joista nautin nyt siellä top100:ssakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nanna!
   Top 100 -sivulla homma korjaantui hetkessä, kun laitoin Vipusen Anterolle viestiä (nauran edelleen tuon tuosta sille "asuuko A. Vipunen tässä hotellissa"jutulle, taitaa olla jutut vähissä, kun pitää vanhoille hihittää).

   Poista
 2. Kyllä lälly on joskus ihan paikallaan! Vaikka sitten pizzanyyttien ja sohvannurkan muodossa, nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika monestikin. t. lällyilijä

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails